maandag 30 mei 2016

Grand Prix GasTerra

Zoals elk jaar sponsorde GasTerra een Grand Prix voor de jeugd. Vanuit SC Ten Boer zijn we hier heel enthousiast over. Niet alleen omdat deelname gratis is, het in een prachtig pand naast het station wordt georganiseerd, maar ook omdat de groepswinnaars een training aangeboden krijgen van de organiserende club: Groninger Combinatie. Deze club doet al heel voor onze young adults met een tweewekelijkse training voor geïnteresseerden. Afgelopen donderdag nog nam Koen Lambrechts ons zevental mee door interessante stellingen gespeeld door Ilja, Daan en Gerbrich.
Gerbrich was de enige van onze zeven talenten die aanwezig was. Ze speelde een goed toernooi. Ze liet zich één keer matzetten in betere stelling door Luca Petrelli. Tegen Loek won ze een ongelijk lopereindspel.
Veel toeschouwers bij de partij tussen Gerbrich en Loek
Op tijd voornamelijk ook al laat de foto een gewonnen stelling zien.
De eindstelling
Tegen Jelmer heeft ze het de laatste partijen moeilijk. Als ik Gerbrich goed begreep verloor ze door de klasse van Jelmer. Tegen Tijmen stond ze een stuk voor maar liep het naar remise in een eindspel toen haar laatste pion verloren ging.
Een toren voor tegen Tijmen
Met 4,5 uit 7 viel ze net buiten de prijzen. Tijmen won het toernooi, het zoveelste dit jaar al. Hij heeft nu de leiding in het tussenklassement. Onze felicitaties.
Voor de rest waren er minder schakers uit Ten Boer. Ongetwijfeld als gevolg van het NK scholen. Dat maakte de kans om een training te winnen wel erg klein. Gelukkig hebben we Rosalie. Ze is momenteel in topvorm en nu was de sterkste in de E-poule.
Heel erg sterk vandaag
Ik begreep van Dirkjan dat haar wil om te winnen zo groot is dat ze enorm baalde van haar (onterechte?) verlies in de zesde ronde. Met 6 uit 7 werd ze op onderling resultaat eerste.
prijswinnaars groep E
Goed gedaan Rosalie, we zijn heel erg blij met de training. En we zijn blij dat je zo goed schaakt momenteel. Way to go.
De mooiste foto van de dag
De andere drie Boersters speelden ook een leuk toernooi maar vielen buiten de prijzen. Sem doet veel ervaring op.
Ervaring opdoen
Hij scoorde 2 punten. Als hij zo doorgaat, hebben we bij CBS de Fontein heel veel aan hem in de komende schoolschaakjaren! Vooral lekker doorgaan. En leren rekening houden met tegenkansen.
Volgend jaar in het schoolteam?
Lindert speelde voor het eerst sinds tijden weer een toernooi. Daar zijn we in Ten Boer heel blij mee. Hij was de enige die groepswinnaar Nanne op remise wist te houden.
remise tegen de groepswinnaar
Bovendien had hij veel plezier aan het schaken en daar draait het om. Rowin zat bij Lindert in groep B.
Rowin met een gewonnen eindspel
Hij won van Lindert, maar voor de rest kon hij niet zo goed bij zijn topvorm komen. Jammer, volgend toernooi beter.
We willen GasTerra en de Groninger Combinatie bedanken voor de organisatie van het perfecte toernooi. En Dirkjan voor de begeleiding en de prachtige foto´s.

Geen opmerkingen: