maandag 16 mei 2016

GP Assen

Zaterdag 14 mei is de Grand Prix van Assen gehouden. Het was voor het eerst in het 't Markehuus. Een prima plek om te schaken, ontdekten we. Ook voor het publiek genoeg ruimte naast de speelzaal. Aandachtspunt was wel groep A, die nu samen in de zaal met de andere groepen zat. Er was af en toe geluidsoverlast, ondanks dat de jeugdschakers uit de groepen B t/m F en de toernooileiding probeerden zo stil mogelijk te zijn. Ook bijzonder waren de nieuwe shirtjes aan het GP-firmament: Groninger Combinatie was met een drietal jeugdleden in schitterende hemelsblauwe shirts.
 
Vanuit Ten Boer deden er 6 jeugdschakers mee.
 
In Groep E speelden Jan en Rosalie.
Koen (nieuwe shirt GC) tegen Jan
Jan speelt al met veel plezier zijn partijtjes en hij heeft talent. Vandaag liet hij hier en daar een kans schieten en eindigde op 2 punten.
Jan tegen Rosalie
Rosalie was speelde na een moeilijk begin (0 uit 2) 4,5 uit 5 bij elkaar. Focus op ontwikkeling, activiteit en stukken pakken leverde een goed puntenaantal, normaal een prijs. In deze groep alleen niet, want ze werd op onderling Resultaat 4de. Wat een pech.
Rosalie speelde goed, net geen prijs
Rowin en Anna-Mae speelden in groep C.
Rowin en Anna-Mae
Rowin is weer langzaam aan in vorm geraakt. Vandaag lukte het net niet. Met 3 uit 7 scoorde hij nog goed, maar er zaten twee partijen bij die hij verloor vanuit gewonnen stelling. Kan gebeuren.
Rowin tegen Stella
Anna-Mae was scherp. In het begin speelde ze wat snel, maar toen we dit tegen haar zeiden wist ze meteen de knop om te draaien. Ze begon met 3 uit 3, maar tegen Lennart en Pieter ging het in ronde 4 en 5 mis.
Rowin tegen Anna-Mae
Gelukkig won ze de laatste twee ronden wel weer en eindigde zo als derde in haar poule.
Anna-Mae is in vorm voor het NK schoolschaken
Ilja nam haar bloedvorm van het NK mee naar Assen. Ze begon geweldig met 4 uit 4, maar veel belangrijker: geen tijdnood, tactisch alert en wilskrachtig zoekend naar de winst. Ik zag werkelijk de mooiste zetten en plannen op het bord. In de laatste drie rondes had ze hetzelfde als Gerbrich: door de vele partijen was even de focus weg. Maar met twee remises wist ze haar eerste plek veilig te stellen. Een heel goed toernooi van Ilja.
Ilja met haar eerste prijs
Voor Gerbrich liep het vanmiddag niet goed. De eerste twee ronden had ze de vorm van het NK nog, maar daarna zat het tegen.
De mooie partij van de tweede ronde tegen Nick
En dan merk je ook de andere dingen die je daarvoor niet merkte: geen pauze tussen de partijen, het lawaai van andere spelers in de zaal en in de groep en andere kleine ongemakken. Een toernooi om snel te vergeten ;-)
Wachten op de prijsuitreiking
Het was een leuke middag. Ik zag oranje van Meppel, weer een keer veel geel van de Paardensprong, groen van Leek, lichtblauw van Groninger Combinatie, donkerblauw van Philidor en rood van Ten Boer. Het jeugdcircuit wordt steeds kleuriger.
Spelers en begeleiding in het rood van SC Ten Boer
Ik wil de organisatie van schaakclub Assen bedanken voor de organisatie.

Geen opmerkingen: