donderdag 5 mei 2016

Mieke en Yrsa op het NK (28)

Vandaag is het NK van Mieke en Yrsa in Rijswijk begonnen.
Mieke en Yrsa op het NK
Voor de jeugdleider van de Nosbo, en de trainers van Phildor en SC Ten Boer aanleiding om af te reizen naar Rijswijk. In de auto er naar toe wordt uitgebreid gekeken naar de partijen die in Rotterdam worden gespeeld. Het NK D is bij de meiden is dit jaar erg goed bezet. Er spelen meiden mee, waar bijvoorbeeld Gerbrich wel eens (onterecht dat wel) van heeft verloren. De top had in elk geval niet misstaan bij het NK C in Rotterdam.
 
Aangekomen bij het Don Bosco blijkt de eerste ronde net afgelopen te zijn. Mieke en Yrsa moesten tegen elkaar spelen. Er werd tot remise besloten in een stelling waar Yrsa toch wel de nodige pionnen voor stond. Samen kijken we de partij nog even door.
 
In de tweede ronde moet Yrsa tegen een sterk meisje. Ze vindt het heel jammer dat ze in het bekende trucje met de penning van het paard op f3 valt. Tegenstander Zofyra is zichtbaar in haar nopjes. En ze blijkt ook goed te schaken want met een goede dubbele aanval gaat nog een stuk verloren. Ook het mat is snel gevonden.
Yrsa verliest in de tweede ronde
Mieke gaat het beter af. Met een schijnaanval op een loper valt ze een paard op h4 aan. Dat mist de tegenstandster en het paard is verloren. Vervolgens ruilt ze alles af en wint ze het eindspel van loper plus pionnen tegen pionnen. Een klinische en technische overwinning.
Mieke voor het begin van de tweede ronde
Na deze ronde vertrekken we weer naar Rotterdam. Yrsa weet gelukkig in de derde ronde te winnen en Mieke speelt op bord 4(!) remise. Speel deze partij vooral na, want hij is zeer de moeite waard: partijen Rijswijk.
Ook Paardensprong geel bij het NK
We wensen Mieke en Yrsa veel succes de komende twee dagen in Rijswijk.
De begeleiding bij de bananenboom

Geen opmerkingen: