dinsdag 3 mei 2016

Er is er één jarig op het NK (25)

Tijdens zo'n NK zijn er deelnemers jarig. Vandaag zelfs drie mensen. Gisteren werd echter helemaal vergeten dat er óók iemand jarig was: Feline. Ze trakteerde alle deelnemers in de B-categorie op een Kitkat om vervolgens haar tegenstander Lorena Kalkman te verslaan.
De jarige jet van 2 mei
Hier de eindstelling van haar partij
Lorena - Feline (jarig)
Vandaag had men gelukkig door dat Feline jarig is geweest en werd ze alsnog aan het begin van de ronde genoemd en kreeg een welgemeend verjaardagsapplaus.
 
Vanochtend is er ook één jarig in huisje 203: Ilja. Al vroeg gaat Marjolein het dorp in om een traktatie bij het ontbijt te halen voor iedereen: beschuit met aardbeien en slagroom.
Een traktatie bij het ontbijt
Alle huisgenoten en de Paardensprongers worden er op getrakteerd.

Onze jarige jet

Bij de speelzaal blijkt men zelfs een bijzondere verrassing te hebben: speciaal voor Ilja wordt een verjaardagsfoto gemaakt met álle deelnemers:

Speciale verjaardagsfoto voor Ilja

De Combinatie van het Noorden (zie verslag) wil niet achterblijven en besluit ook een verjaardagsfoto van Ilja te maken:

De Combinatie van het Noorden op de trap

Vraag van de dag: wil tegenstandster Laura Tiggelman het feest compleet maken.
Ilja tegen Laura

Hier een aantal foto's van de partij en een ieder mag zelf oordelen!
Laura - Ilja (aan zet)
Hier heeft Ilja de eerste kans om zichzelf een goede verjaardag te bezorgen. Een aanval op de damevleugelpionnen met a7-a5 lijkt zeer kansrijk, maar Ilja trakteert Laura op Dd8-f6. Een zet die trouwens ook wel het nodige venijn bevat.
Laura aan zet
Laura besluit ter ere van Ilja's verjaardag vol op het orgel te gaan spelen met a2-a4. Een heel goede zet die getuigt van een ongewenste gast op de damevleugel tijdens het partijtje.
Ilja aan zet
Maar zelfs de ongenode gast op b5 wordt warm welkom geheten met axb5 axb5 Pb4. Als Ilja niet in zo'n feeststemming zou zijn geweest zou ze tot Pb4 Le2 en e6-e5 hebben besloten.
Laura aan zet
De pion op b5 blijkt daarna een echte party crasher te zijn en heeft Ilja's partijtje enigszins verstierd. Vol schuldgevoelens besluit Laura het feest een nieuwe impuls te geven met de zet Tc3, waarna d5-d4 Tc1 d3 Pxd3 exd3 Lxd3 een stelling oplevert, waarmee het feest voortgezet kan worden.

Laura aan zet
De jarige mag het volgende kadootje van de stapel uitpakken. Laura besluit om geen b5-b6 met winst te spelen (na Tc8/d7 volgt Lf5+ terwijl Te7 meteen een einde aan het feest maakt met Lf5#).
Ilja aan zet
Het feest kent een daverende apotheose. Nog één keer gaat de volumeknop op 10, de kopjes rinkelen in de servieskast, een ieder blaast vol op zijn toeter en de dames hangen al in de slingers. Om het niet te lang meer te laten duren voor de buren, besluit Ilja tot Lxd3, terwijl ze na Txd3+ nog kan proberen één van de pionnetjes na afloop van het feest naar huis te brengen. Laura blijft niet achter en biedt na c7-c8D remise aan, terwijl Ilja al beseft dat de belangrijkste genodigde voor het feest best wel met La6+ Dc3 het partijtje alsnog kan laten mislukken. Het remisevoorstel is het laatste geschenk in deze mooie partij! Wat mij betreft is dit meer een schoonheidsprijs voor Laura en Ilja dan die van de vorige ronde.
 
Mijn conclusie is dat het laatste kadootje van de partij (de remise) het beste paste bij deze partij!

Geen opmerkingen: