woensdag 4 mei 2016

Daan, Gerbrich en Ilja op het NK (27)

Vandaag en gisteren een wisselend beeld voor onze schakers.

Ilja

De partij van gisteren is al uitgebreid besproken in één van de vorige posts.
Ilja mocht vandaag tegen een speelster die een vreemde speelstijl had. Blijkbaar was ze voorbereid op een Franse opening, maar op de vierde zet vergat ze dat ze eerst e4-e5 moest spelen. Hierna won Ilja twee pionnen, even later twee stukken en daarna de partij.
Ilja doet het goed met 50%. Om een idee te geven: vorig jaar scoorde Gerbrich na 6 ronden 2 punten. Ilja mag morgen weer tegen een topper: Robin Duson.

Daan

Daan had de afgelopen twee dagen partijen die zeker interessant te noemen waren, maar waarbij het dubbeltje beide keren de verkeerde kant opviel. Gisteren een interessante Ben-Oni, waarbij hij met een onverwachte wending te maken kreeg. Daardoor moest hij zoeken naar oplossingen en die vond hij bijna. Maar het ongelijke lopereindspel met twee pionnen minder was net verloren.
Vandaag een Franse partij. Het idee was tijdens de voorbereiding besproken, maar niet genoeg uitgediept. Hierdoor was hij net wat te optimistisch over zijn kansen en niet beducht over de scherpe tegenkansen op de koningsvleugel. Erg jammer, Daan is vastbesloten om morgen revanche te nemen.
Daan voor zijn partij

Gerbrich

Gerbrich stond gisteren na haar overwinning op Lorena pardoes op de tweede plaats. De overwinning ging langzaam, ze miste wel wat kansjes om het eerder af te maken. De pirouette van de paarden trok in elk geval wel de aandacht van de mensen in de analyseruimte. Vandaag mocht ze op bezoek bij Iris Schelleman. Migchiel en Roelof bleken in de voorbereiding iets te hebben vergeten en laat Iris juist die variant spelen. Een passieve stelling was het gevolg. Ondanks een dappere en bijna gelukte verdediging (Le8 in plaats van Lc6 maakt de stelling houdbaar) ging het mis. Iris toonde haar klasse door in te slaan op f7 en daarna was het snel gedaan met zwarts stelling.
Gerbrich staat nu ook op 50%. Morgen wordt een belangrijke dag voor haar kampioenschap.
Gerbrich op het eerste bord naast Feline

Geen opmerkingen: