zondag 17 mei 2015


Schaakkamp

Op Hemelvaartsdag verzamelden een 17-tal jeugdige schakers zich op camping Marenland voor het eerste schaakkamp van schaakclub Ten Boer. Vol goede moed zette iedereen zijn tent op. Vanaf het begin zat de stemming er goed in: iedereen hielp elkaar en al snel werd er gevoetbald en werden spelletjes gespeeld. Iedereen had iets ingebracht voor het avondeten: een pastasalade, broodjes knakworst, pannenkoeken, een lekker toetje. Er was voor iedereen wel iets lekkers bij.  We bakten broodjes, roosterden marshmallows en warmden ons aan het kampvuurtje. Dat was wel nodig, want het was fris….

Het kampvuur was aangenaam in de koude nacht
Ondanks dat de echte schaakverslaafden het af en toe  probeerden,  werd er niet veel geschaakt tijdens dit schaakkamp. ‘Weerwolven van Wakkerdam’ was onbetwist hét spel van het weekend.

Weerwolven van Wakkerdam met onze daggasten
Iedereen die dat wilde kwam aan de beurt om verteller te zijn, iedere keer steeg de spanning als de weerwolven werden ontmaskerd. De enige keer dat de leiding moest ingrijpen was om 11.00 uur ’s avonds om aan te kondigen dat de jeugd toen echt nog maar één potje mochten spelen, omdat het stil moest worden op de camping.

Heel af en toe kon men de verleiding niet weerstaan en werd er geschaakt
Op vrijdag kwamen nog 7 jongere leden meedoen aan het dagprogramma: kanovaren, levend schaakstratego en pannenkoeken eten. Alleen Rowin sloeg om met zijn kano. Verder waren verschillende kinderen kletsnat geworden door het spatten van de peddels. 
De dames-kano
Veel lol bij het kanoën
Na een warme douche en droge kleren was dat gauw weer vergeten.  Het was lekker weer, de zon brak ’s middags goed door. Na de lunch werd levend schaakstratego gespeeld. Abel had mooie schaakkaartjes gemaakt.
De team-captains
Was het tijdens de eerste twee spellen aftasten hoe je dit het beste kon spelen, tijdens het derde spel werd flink uitgeprobeerd hoeveel rek er in de regels zat van het spel. Beide vlaggen bleken na een uur nog steeds onvindbaar. Beide teams gaven elkaar een hint, want van afbreken van het spel wilden ze niets weten. Uiteindelijk werden de vlaggen gevonden en was het tijd voor een versnapering. Op de camping werden weer heerlijk spelletjes gespeeld en waren er pannenkoeken. De daggasten werden na het eten opgehaald. Zij verheugen zich al op een eventueel volgend kamp waarbij ze oud genoeg zijn om te blijven slapen.

Teambespreking bij het levend schaakstratego. Max heeft de vlag, die later spoorloos was.
Ook deze avond was er een kampvuur. Nadat Lindert het vakkundig had aangestoken, ging hij met Max en Rowin wilgentakken zoeken, om broodjes aan te bakken. Helaas kwam hij ongelukkig ten val en moest met een grote snijwond in zijn bovenbeen naar de huisartsenpost om gehecht te worden.  Er werd weer ‘Weerwolven’ gespeeld en rond 11 uur was iedereen zo moe van alle activiteiten dat het snel rustig was in alle tenten. Met wat extra dekens en alle kleren aan die je bij je had, kreeg niemand het meer koud deze nacht.

Het resultaat van de wateractiviteit

Pannenkoeken eten met zijn allen
Zaterdag begon droog voor wie vroeg uit zijn bed kwam. Het begon al gauw te miezeren. Helaas natte tenten, maar een uitstekende dag om naar huis te gaan. Wat hebben we het getroffen: het was bijna tot het einde droog, de stemming was uitstekend. Het eerste kamp van de schaakclub Ten Boer was een groot succes.
Lekker broodjes bakken bij het warme kampvuur

Geen opmerkingen: