zondag 17 mei 2015

GP Coevorden

Gisteren vond de Grand Prix van Coevorden plaats. Altijd een leuke Grand Prix waar we met een grote groep heen gaan. Met name omdat de organisatie bij het Kasteel altijd goed is. Een drijvende kracht bij de GP in Coevorden is de familie Waardenburg. De drie dames zorgen voor positieve reclame voor het (jeugd)schaken in Coevorden met hun prestaties op NK's en in de toernooien in de NOSBO en SBO.
Marlinde, nummer 3 van het NK C, speelt tegen Daan
Dit jaar zijn slechts drie van onze jeugdspelers naar de GP toegegaan. Reden is ons schaakkamp dat pas op zaterdagochtend is afgelopen. Drie van de 23 deelnemers aan het kamp vinden toch nog de energie om naar Coevorden te reizen. Dit ondanks de korte nachtrust door de kou op de camping in Winsum. Het is jammer voor de organisatie in Coevorden dat we niet met meer jeugd komen, maar het lukt gewoon niet.
 
Rowin wordt 3de

Dirkjan begeleidt het drietal naar Coevorden. Ze doen het goed. 
Daan wordt 2de in de A-groep achter Tijmen Hofstra

Daan wil dit jaar de GP-cyclus winnen. Hij moet daarvoor Loek van der Hagen voor blijven. Dat lukt hem wel in de A-groep, maar hij haalt Loek nog niet in het klassement in. Wel loopt hij in op Loek door zijn tweede plaats achter de verrassende toernooiwinnaar Tijmen Hofstra.
 


Hier onze deelnemers met hun prijzen.
 
Ook de andere twee jeugdspelers uit Ten Boer winnen een prijs. Lemée wordt derde (ik denk in de B-groep) en Rowin wordt gedeeld tweede. Op onderling resultaat krijgt hij de derde prijs.
 
Ondanks de niet ideale voorbereiding een heel goed resultaat.

De prachtige foto's zijn van Roel de Vries. Veel dank daarvoor en de mensen in Coevorden voor de organisatie van de GP.

 


Geen opmerkingen: