woensdag 6 mei 2015

Gerbrich en Roelof op het NK (10)

Adoptieverzoek

Vandaag een vreemde dag. 's Ochtends gewekt door een ambtenaar in functie. Hij had papieren bij zich waarvoor we moesten tekenen. Nadat we de aangetekende brief in ontvangst hadden genomen, liepen we verdwaasd ons huisje weer in. De enveloppe werd geopend en het bleek om een adoptieverzoek van de voorzitter van de FSB te gaan. Hij wil Gerbrich gedurende het NK adopteren als officieel FSB-lid. Antecedenten- én naamkundig onderzoek bij het Mertens Instituut heeft aangetoond dat Gerbrich
a. meer dan 50% Friese voorouders heeft, die binnen de FSB bekend zijn
b. een te Friese naam heeft voor een andere onderbond.
Na ampel beraad zijn we op het verzoek ingegaan. Dus Gerbrich vertegenwoordigt momenteel twee bonden: de Friese en de Noordelijke. Helaas tellen haar punten niet dubbel, anders zou ze op 3 uit 5 hebben gestaan.

Snelschaken

Vandaag werd er gedurende de ronde een snelschaaktoernooi voor ouders en begeleiders gehouden. Roelof wilde hier niet aan mee doen, maar werd overgehaald. Na de twee internationale meesters bleek hij de hoogste rating te hebben.
 
Nadat Roelof in de eerste ronde door Wytse helemaal naar huis geschaakt werd, bleek dat Gerbrich niet zo goed stond in haar partij. Na elke snelschaakpartij werd snel op de iPad gekeken hoe Gerbrich ervoor stond. Dat bleek niet goed voor de concentratie. Toch werd het spel beter. Uiteindelijk haalde Roelof 6 uit 9 en werd derde. De prijs bleek een taart!

Gerbrich wint!

Gerbrich speelde vandaag tegen Alisha Warnaar. Ze is nog een D-speelster en speelt volgende week ook in Rijswijk.
Gerbrich met Anna en Giselle voor de partij tegen Alisha
 
De partij verliep moeizaam. Tijdens de voorbereiding hadden we gekeken naar de variant die op het bord kwam, alleen hadden we hem niet goed genoeg ingestudeerd. 5. Lf4 was een verrassing voor Gerbrich. Ze zag helaas niet dat de zet niet goed was vanwege een mogelijk Dd8-b6 op de volgende zetten. Veel vervelender voor de partij was dat Gerbrich vergat dat Pxe4 Lxe4 Pf6 nodig was om Pd6+ te voorkomen en om de loper op c8 buiten de keten te krijgen. Alisha speelde hierna goed. Met Ta1-d1 won ze een kwaliteit, daarna volgden twee pionnen en kon Gerbrich eigenlijk wel opgeven. Maar viel het muntje tegen Marlinde en Lorena de verkeerde kant op, tegen Alisha was dat niet het geval. Gerbrich begon een koningsaanval en die sloeg opeens door.
Na afloop bleek er taart te zijn. Bram eet ook mee.
 
Hierna volgde een analyse met Dolf en Roelof. Een lange analyse. En daarna dollen met de spontane Alisha. Er werd nog een half uur gevluggerd.
 
Over het toernooi zelf: Marlinde won weer en staat er nu heel erg goed voor in het klassement. We zijn geweldig blij voor haar. Jonas doet het ook erg goed en staat gedeeld eerste bij het algemene NK C.

Traktatie

Toen Gerbrich klaar was, bleek dat Gerbrich door haar winst én door haar adoptie ervoor gezorgd heeft dat de Friese delegatie zoveel punten heeft gescoord, dat de trainers moeten trakteren. Om 5 uur werd Gerbrich uitgenodigd in de Friese huisjes op het park. Hier bleek Migchiel de Jong voor een aantal pakken met Magnums te hebben gezorgd.
Magnums. Sylvia speelt tegen Wytse. Jelmer en Femke kijken toe.
 
Na de traktatie volgt weer een snelschaaksessie tegen Femke en Sylvia. Het is leuk om geadopteerd te zijn!
Femke tegen Gerbrich
 
Zie ook de verslagen op de site van de Friese Schaakbond: FSB

Geen opmerkingen: