zaterdag 2 mei 2015

Gerbrich op het NK (6)

Vandaag is Gerbrich aan haar NK begonnen. Een geweldige ervaring, ze heeft er volop van genoten.
 
De opening was overweldigend, vooral ook door de aanwezigheid van Nick. Wat een geweldige ambassadeur voor het schaken. Terwijl Gerbrich aan het schaken was, volgden Lindert en zijn neefjes een schaakclinic bij Nick. Ook was de partij tussen Nick en twee dames bij de opening mooi. Het was met een groot schaakspel, waarbij alle stukken overeenkomen met architectonische hoogstandjes in Rotterdam. De koning was de Euromast, de dame de Zwaan, enz.
Nick met het Rotterdamse schaakspel
 
Kosten nog moeite zijn gespaard voor dit NK. Zo heeft men als side event morgen de bekerfinale gepland na de 3e ronde. Goed dat ze die hebben kunnen binnenhalen.
Gerbrich staat verscholen achter één van de andere deelnemers
 
Gerbrich speelde een goede partij. Tot de 34ste zet ging het gelijk op tegen Anna Martinez (1265). Als ze daar 34. Lf3 had gevonden was het nog een partij geweest. Om eerlijk te zijn: Anna was echt de sterkere speler. Haar plan om de torens op de h-lijn te verdubbelen was geweldig goed. Klasse, dat ze zoiets kon vinden. Gerbrich kon daar alleen tegen verdedigen en deed dit goed tot het genoemde moment.
 
Morgen mag Gerbrich meteen weer tegen een 1000+ speelster: Giselle Fransen, Nederlands kampioen in de D-categorie in 2013.

Geen opmerkingen: