zondag 3 mei 2015

Gerbrich op het NK (7)

We zijn weer begonnen. Vanochtend was er een welkomstcomité voor Gerbrich. Toen we aankwamen stonden er meerdere tractors met Groningen vlaggen al op haar te wachten ;-) Nadat Gerbrich Pathena was binnengegaan vertrokken ze weer.

Vandaag eerst tegen Giselle. Het zal er om spannen.

Gewonnen. Na wat onnauwkeurigheden in de opening kwam een gelijke stelling op het bord. In het paardeneindspel bleek Gerbrich sterker. Jippie. Vooral de dominantie van het paard op e4 was prachtig om te zien.
Gerbrich voor de ronde tegen Giselle
 

Snel een rondje om de Kuip om alle fans te begroeten. Om een beetje mee te doen kopen we een sjaaltje van de bekerfinale, toch wel een aardig side event van deze zware dag op het NK. Als we naar binnen gaan, mag Roelof eerst niet naar binnen, want de bewaking denkt dat hij één van de vele supporters is die Pathena willen binnenkomen. Gerbrich moet tussenbeide komen om uit te leggen dat Roelof haar vader is.
Roelof met bekersjaal. Vreemd dat ze niet door hebben dat hij bij het schaken hoort
 
En nu... Tegen Marlinde. Dat is minder leuk want vriendinnen tegen elkaar is niet cool.
 
Gerbrich speelt een uitstekende partij maar verliest. De dames maken er sowieso een erg lange partij van. De eerste helft van de bekerfinale is al bijna afgelopen als Gerbrich klaar is.
 
Gerbrich speelt de opening goed, wint een pion bij voortdurende aanval. Dan slaat de vermoeidheid toe en ze speelt in plaats van het winnende 27. g4 Tg5 28. Kf1 het verliezende 27. Pg3. Marlinde slaat toe, maar is daarna onnauwkeurig, waarna Gerbrich met 31. Pe2 weer in de partij komt én na 34... c6 zelfs gewonnen. Dan is na 5,5 uur schaken op een dag de energie op. Na het sterke 37. Pf4 mist ze het eenvoudiger 38. fxe4 en verliest ze.
 
Een goede partij, de dag was alleen te lang om het niveau vast te houden. Wat we wel doorhebben is dat Gerbrich heel goed mee kan komen op dit NK. Dat smaakt naar meer.

Geen opmerkingen: