vrijdag 19 mei 2023

Hannah, Bram en Sarah op het NK (64)

De tweede dag van het NK was reuze gezellig. Onze jeugd heeft het gezellig et de andere deelnemers op het NK. Het gaat ook goed: Hannah heeft 3,5 uit 6 en Bram en Sarah 3 uit 6. 

Bram won zijn laatste partij vandaag. Een enorm interessant eindspel van sterk paard tegen zwakke loper.

hoe komt zwart verder na Kf2-g2?
Na afloop hebben we er nog lang naar gekeken, maar nog geen sluitende winstweg gevonden als wit niet zijn pion op c4 had weggegeven.
de deelnemers aan het NK

Hannah speelde vandaag op de topborden. De eerste ronde tegen Sarah Barbier ging uitstekend. De tweede ronde kwam ze moeilijk te staan, maar wist de remisehaven te bereiken. De eindstelling is nog interessant genoeg overigens. In de laatste ronde van de dag verloor ze van Anika, de Nederlands Kampioen E-categorie in 2022.

Sarah heeft een top toernooi. Ze vecht in alle partijen vol overtuiging en hoewel ze in al die partijen eigenlijk objectief verloren komt te staan weet ze toch ook elke keer weer terug te komen. In ronde 4 won ze van Maria. Er was een verliespartij in ronde 5, waar ze echter wel heel goed weerstand wist te bieden in het eindspel. En in de laatste ronde het succes van het toernooi. De sympathieke en sterke Emma ten Caat wordt verslagen na een goede partij. Met 3 uit 6 heeft ze een behoorlijke plusscore.

Analyse en voorbereiding tussen de ronden

Er is nog veel meer te vertellen over het NK, maar dat is voor later. Eén ding toch: vanmiddag hebben we een bezoek gebracht aan de naald van Rijswijk: een plek waar in 1697 het Vrede van Rijswijk is gesloten tussen Frankrijk en de Grote Alliantie (waaronder Engeland en Nederland). In het prachtige park waar Don Bosco ook is gesitueerd, zijn in de Tweede Wereldoorlog V2's gelanceerd. Een historisch plekje om de schaken. 


Geen opmerkingen: