vrijdag 1 april 2016

Tupperware Bingo

Vorige week woensdag werd door twee ouders van jeugdleden van onze club een zogenaamde Tupperware Bingo georganiseerd. Het werd een leuke avond. Ik heb me prima vermaakt. De jeugd en volwassenen die aanwezig waren konden door het kopen van Bingo kaarten onze schaakclub sponsoren. En als je vervolgens je kaart vol hebt of een bepaalde stelling op je bingokaart hebt weten te krijgen, dan mocht je van de tafel met Tupperware spullen een prijs nemen. Er waren speciale prijzen voor de kinderen. Het was leuk om te zien hoe iedereen tijdens de avond steeds meer betrokken werd. Zelfs de mannen achter de bar bij 'De Buren' gingen op een gegeven moment kaarten kopen en aan het eind van de avond werden er alleen maar meer kaarten verkocht.
 
De tafel met Tupperware prijzen
In één van de pauzes mocht ik de overeenkomsten tussen de bingo en het schaken duidelijk maken. Ik kon er zo al drie noemen:
- er worden precies 7 ronden gespeeld net als bij de Grand Prix
- tijdens de ronde is het erg stil, daartussen is het gezellig druk
- na afloop ruim je alles op in de Tupperware bakjes
Tijdens de 7 rondes
Aan het eind van de avond konden we de balans opmaken. Er bleek voor meer dan 200 euro aan geld opgehaald te zijn voor de schaakclub. We willen als schaakclub de organisatoren Paula en Angela heel erg bedanken voor dit geweldige initiatief. Alle deelnemers aan de Bingo: bedankt voor het steunen van onze club!