zaterdag 30 april 2016

Het verhaal naast het schaken

Door Afine en Mariska (1)
Naast de opening van het NK-schaken vond op 29 april nòg een bijzondere gebeurtenis plaats in Rotterdam. Het gebeurde vlak voor het oog van het neusje van de zalm van de aankomende Nederlandse topschakers, of meer eigenlijk voor het oog van hun schaakouders en begeleiders die hun tijd doodden in het sportcafé van het Topsportcentrum in Rotterdam, terwijl hun toppers zweetten en zwoegden achter het schaakbord. 

Het eerste dat opviel was dat een beveiligingsmedewerker een Turks ogende motorrijder aansprak op het feit dat hij zijn motor op de stop vlak voor de ingang van het Topsportcentrum had geparkeerd. Toen we beter keken was het niet één motorrijder, er stonden er wel drie. Stuk voor stuk stoere motoren, met nog stoerdere berijders in coole leren motorpakken. Het zag er niet bedreigend uit en de beveiligingsmedewerker lachte vrolijk terwijl hij de motorrijders aansprak op hun parkeergedrag. De motorrijders reageerden eveneens beheerst en bijna vrolijk op de beveiligingsmedewerker. Ze leken het eens te worden. De motoren bleven echter staan. Sterker nog, er kwam nog één aanrijden, en nog een, en nog een. Totdat er zo'n 20 motoren stonden. De motorrijders kenden elkaar duidelijk en ze waren iets van plan! Maar wat bleef nog even onduidelijk.

Het duurde niet lang of uit een auto, die overduidelijk ook bij de motorrijders hoorde, een pakket met witte t-shirts te voorschijn kwam. De ene na de andere motorrijder trok het witte shirt, met opdruk, over zijn leren motorkleding.
 
Arzu en Bilal - 29-4-2016
Wie Arzu en Bilal waren bleek toen een motorrijder zich omkeerde. Op de voorkant een foto van een stoere man op zijn motor en een knappe vrouw ernaast, overduidelijk verliefd. Ineens was alles duidelijk:  Terwijl Bilal met zijn geliefde Arzu trouwt in de nabijgelegen indrukwekkende moskee, bereiden zijn vrienden als verrassing een indrukwekkende ronkende escorte voor. Als het afgesproken telefoontje binnenkomt, waarin wordt doorgegeven dat het bruidspaar de moskee bijna gaat verlaten, stellen de motorrijders zich op.
 
 
Ze laten hun motoren nog even flink ronken en niet veel later verlaten ze keurig in tweetallen, als ware het een schoolklas onder leiding van een strenge juf, de parkeerplaats.

 
We zien en horen ze nog even langsrijden, op weg naar de moskee. Als ze niet zo snel gingen, waren we er nog achteraan gerend, om te zien hoe de verrassing werd ontvangen. Alles wat rest van deze bijzondere gebeurtenis is een leeg blikje cola en naar we hopen natuurlijk een heel goed huwelijk van Arzu en Bilal.
 

Geen opmerkingen: