dinsdag 1 maart 2016

Daan C-kampioen van de Nosbo!!

Het is Daan gelukt! Kampioen worden van de C-categorie bij de Nosbo. Een prestatie waar we als club heel erg trots op zijn.
 
Zoals gisteren gemeld heeft een clublid één keer eerder een algemene jeugdtitel weten te veroveren. Thea wist de huiskamervraag goed te beantwoorden. Het betrof Hugo Timmer die in het voorjaar van 2013 kampioen in de F-categorie werd. Hugo speelde voor Ten Boer dat jaar mee in Naaldwijk bij het NK E-teams en was daarom lid bij onze club. Zie voor het verhaal over de vier NK-plaatsen de oude site van Albert: Pupillendag 2013.
 
Vandaag moest Daan meteen in de eerste ronde tegen Marlinde, zijn grootste concurrent voor de titel.
Daan tegen Marlinde in de kritische stelling
Het werd een spannende partij, waarbij ik dacht dat Daan winnend had kunnen toeslaan in de volgende stelling.
Daan (aan zet) - Marlinde
Hier speelde Daan het voorzichtige 1. Lb3, terwijl hij en Marlinde allebeide ook keken naar 1. Lxf7+ Kxf7 2. e6+ Lxe6 3. Pg5+ Kf6. Het is moeilijk om te zien hoe wit hier verder zou moeten gaan, dus speelde Daan de zet niet. De computer geeft hier een grote plus voor wit na 4. Te1 Lf5 5. g4 (vind die maar eens, het idee is om 6. Df3+ te spelen als de loper weggaat). De computer geeft ook een betere verdediging: 2... Kxe6, maar als mens zal je niet zo gauw op het idee komen. Nadat Daan deze kans had gemist kwam Marlinde steeds beter in de partij en in de stelling waar tot remise werd besloten op de 18de zet stond Marlinde volgens mij beter.
Ilja tegen Lemée
Ilja en Lemée speelden deze ronde tegen elkaar. Ilja maakte een foutje in de opening en verloor daardoor een stuk. Lemée gaf het niet meer uit handen en ze won overtuigend.
 
In de zesde rond viel Jarno op door zijn knappe spel tegen Marlinde.
Jarno in de 6de ronde
Toen hij door de vlag ging stond het als volgt:
Marlinde - Jarno (aan zet)
Het is mij niet duidelijk of deze stelling gewonnen is voor wit. In elk geval moet er nog voor gespeeld worden.
Ilja won van Tetske terwijl Lemée Daan te verwerken kreeg.
Ilja tegen Tetske
In de laatste ronde moest Jarno het tegen Daan opnemen. Daan won de partij tegen de dappere Jarno. Lemée moest tegen Jesper Spanjer een moeilijk toreneindspel verdedigen en eindigde met een remise. Ilja stond in de eindstelling nog goed tegen Luca, maar ze ging door de vlag. Een jammer einde van een goede partij.
 
In de eindstand was Daan de beste. Kampioen! Hij mag naar het NK. Ook Marlinde mag naar het NK. Omdat zij al een vrijplaats heeft zal Ilja door de Nosbo worden afgevaardigd. Dat betekent twee NK-plaatsen voor SC Ten Boer in de C-categorie!
De winnaars in de C-categorie
Daan, namens de hele jeugdleiding en jeugdafdeling van SC Ten Boer: van harte met je titel!

Geen opmerkingen: