zondag 13 maart 2016

Clubmiddag

Vrijdagmiddag was een bijzondere clubmiddag. Na alle successen op het PJK met vijf (!!) NK-plekken als resultaat besloten de jeugdleiders de jeugd te trakteren. Eén van de jeugdleiders had laatst 'Pauls Puber Kookshow' gezien.
Pauls Puber Kookshow
Hier speelde Paul een partij Fries dammen tegen Simon (van Nick en Simon) met witte en bruine 'schuimzoenen'.
Een schuimzoen
Als één van de twee een schuimzoen van de ander sloeg, mocht hij deze ergens in het gezicht van zijn tegenstander duwen. Simon won en Paul moest de afkondiging van het programma doen met resten van schuimzoenen op zijn kalende kruin. Dit idee sprak hem zo aan, dat hij besloot alle jeugdschakers een schuimzoen te geven. En als men geen schuimzoen lustte, kon men een likkoekje krijgen. Gerbrich, Ilja, Yrsa, Mieke en Daan werden vervolgens onder luide aanmoedigingen naar voren gehaald, waarna ze de waardering van de andere clubleden over zich heen kregen!
De vijf NK-gangers
Als voorbereiding op het basisschool schaakkampioenschap werden schoolteamwedstrijden gespeeld. Door de traktatie konden maar twee ronden gespeeld worden. Winnaar werd het eerste team van de Fontein met een half bordpunt voorsprong op de Fontein 3 en op het Samengestelde Schoolteam met Feline, Jan, Lente en Jan Pilon. Het winnende team kreeg allemaal nog een extra schuimzoen.
 
In de tweede groep waren er diploma's voor Anna-Mae en Remco. Remco slaagde voor stap 3, Anna-Mae voor stap 1+
De nieuw gediplomeerden

Geen opmerkingen: