zondag 5 januari 2020

Training van Jonas

Bij de Grand Prix van Schaakstad stelde SG Staunton vijf schaakclinics voor een jeugdspeler beschikbaar. Eén van onze jeugdspelers, Gijs Oosterhuis wist zo'n fel begeerde clinic te winnen.
De training werd gegeven door Jonas Hilwerda. Jonas is regerend Nederlands Kampioen in de categorie t/m 16 jaar (B-categorie). Jonas is een goede bekende in Ten Boer. Zo won hij ons jeugdtoernooi al en in de zomermaanden maakte hij meerdere keren onderdeel uit van de groep die naar het Open Nederlands Jeugdkampioenschap in Borne gaat. We hebben daar goede herinneringen aan.
Gijs en Jonas
Vanmiddag was het zover. In het fonkelnieuwe Forum in Groningen kreeg Gijs de fijne kneepjes van het spel uitgelegd. Eem goed moment in Gijs zijn carrière. Hij is momenteel enthousiast en gaat heel snel vooruit. Vooral de Friese Grand Prix vindt hij leuk. Zonder klok heb je echt de tijd om slimme mataanvallen te bedenken. Wat denk je bijvoorbeeld van de volgende zet tegen Imara gisteren:
Imara - Gijs (aan zet)
Hier speelde Gijs 1... Dd6 met het idee van Te1# en aanval op toren c7. Imara is een slimme meid en doorzag het trucje en speelde 2. Ld2. Wellicht is Lf4 iets sterker, maar het is knap dat beiden het plan bedenken en herkennen.
Van de bijeenkomst van een uur is onderstaand filmpje geschoten.
Heel erg veel dank aan Jonas en Staunton voor het mogelijk maken van deze clinic.
wat een plek om te schaken

Geen opmerkingen: