zondag 12 januari 2020

GP de Donger

De Grand Prix in Dokkum staat in de regio bekend als een gezellige bijeenkomst aan de rand van het stadje, waarbij het niet altijd even rustig in de speelzaal is. Ook dit jaar ontstond er weer een mix van gemoedelijkheid en hartelijkheid van de organisatoren en de niet helemaal optimale speelomstandigheden. Voor de jeugd ook goed om te leren hoe hiermee om te gaan. En laten we wel wezen: de groepsleiders wisten samen met Bernard Keizer alles in goede banen te leiden. Een korte pauze na de vierde ronde met eten en drinken, een medaille voor de niet prijswinnaars. Kortom de Grand Prix wist zijn karakter vast te houden!
de groep die in Dokkum was
Vanuit Ten Boer een grote delegatie. Sowieso is de animo groot de laatste tijd om te schaken. De ouders staan er enthousiast achter en geven veel hulp. Waarvoor dank.
Ivar
In de E-groep speelden Ivar K, Sarah en Tyron mee. Ivar heeft plezier in het schaken en dat is te zien. Hij was vandaag wat te hoog ingedeeld, maar wist tot ieders vreugde wel een partij te winnen. Hij speelde heel goed tegen Tyron en won! Onverwacht en bijna vervelend voor Tyron, maar Tyron wist gelukkig toch groepswinnaar te worden door een beter onderling resultaat. Tyron speelde goed. Hij verloor twee partijen waarbij één met een prozaïsch mat met zijn koning op c6 en twee vijandelijke paarden op b5 en e5. Sneu, maar wel zeldzaam mooi. Sarah is begonnen aan de voorbereiding op haar NK en speelde een paar goede partijen. We weten waar we aan moeten werken en deze 4,5 uur in Dokkum hoort bij de arbeid die ze verrichten gaat. Gewoon lekker veel spelen en leren.
Tyron eindelijk eerste
Isidora won de D-groep onberispelijk. Ze speelde geconcentreerd en won al haar partijen door goed spel. Gewoon sterker dan de rest. Toen za al eerste was verloor ze onverwacht in de laatste ronde. Daniël had een goed middenstuk toen hij 2,5 uit 3 scoorde. Daniël houdt van het spelletje en doet graag mee aan toernooien. De groei is duidelijk merkbaar. Gijs had het gisteren zwaarder. Hij stond vrij hoog in het klassement maar moet met 2 uit 7 enige extra achterstand incasseren. Aan de andere kant: ik zie nog steeds veel groei en het schaken wordt steeds beter. En daar gaat het om!

Ivar W verraste met een derde plaats in groep C. Ik heb minder van zijn partijen meegekregen omdat hij het verst weg zat. Hij begon niet goed met 0 uit 2 en dus was het voor een ieder een verrassing toen hij aan het eind van de middag een prijs ontving. Wel goed voor de stand in het klassement.
Tyron tegen Ivar
Danique werd ook derde in de B-groep. Van haar partijen kreeg ik meer mee. Ze speelde in de eerste ronde remise tegen Ilya. Ze stond gewonnen maar kon onder de tijdsdruk niet verder komen dan remise. Hierna een paar wisselende resultaten. De laatste ronde tegen Deen was voldoende om de derde prijs te winnen. Een goede partij, die laatste!

Elisa speelde in de A-groep. Ook zij is in voorbereiding op het NK en dit was een goede groep om te oefenen en te kijken waar je staat. Ze begon met een goede overwinning, maar in de tweede ronde ging er iets mis in de opening. Ze kreeg nog kansen maar verloor door tijdgebrek. Wel zag ik dat ze haar tijd al steeds beter begint in te delen. De winst van de middag. Tegen Sono stond ze goed en tegen Elliot had ze waarschijnlijk een remise eindspel dat ze verloor. In de laatste ronde tegen Luca nam ze geen remise door eeuwig schaak en verloor. Wel genoeg aandachtspunten om aan te werken en daar heeft Elisa volgens mij ook zin aan.
Elisa tegen Elliot
Ik wil de organisatoren weer van harte bedanken voor het toernooi. Wij komen volgend jaar weer!

Geen opmerkingen: