zaterdag 4 augustus 2018

Slotactiviteit schaakclub

Op 14 juli heeft de schaakclub Ten Boer zijn seizoen echt afgesloten met een slotactiviteit. De afgelopen 3 jaar deden we dat met een schaakkamp. Dit jaar met een zaterdag met spellen en een barbecue. De gemiddelde leeftijd van de club is naar beneden gegaan en dat betekent dat het eenvoudiger voor de jeugd is om een dag dan een weekend te organiseren. Wel gingen we net als afgelopen jaar naar het Gruno-strand.
Lisanne en Dirkjan
Om 13.00 begonnen we met een georganiseerde activiteit. Twee groepen gingen de Escape-hut in. De andere twee groepen gingen naar het boogschieten en het waterskieën. De jongste groep wist wel uit de Escape hut te ontsnappen, maar onze superslimme oudste schakers lukte het niet. Ze hadden te weinig tijd en sommige aanwijzingen waren niet helemaal meer correct.
Gijs en Paulien
Het boogschieten was heel leuk. Paulien, Raphaël, Gijs en Maarten wisten ondanks hun jeugdige leeftijd vaak de roos te treffen.
Maarten
Ondertussen verbijsterde Mariëtte me bij het waterskieën.
als eerste weg
Ze was de eerste van de groep die het lukte om weg te komen op de skies. De rest gingen gewoon plons kopje onder.
Joël komt uit het water
Uiteindelijk lukte het iedereen in de groep om weg te komen.
Giovanni
Iedereen had het naar zijn zin. Rond 2 uur waren alle activiteiten afgelopen en kreeg iedereen fruit en drinken. Tetske, de moeder van Yrsa en Lemée, had dit georganiseerd bij de Agri shop in Garmerwolde. We willen Simon erg bedanken voor de sponsoring!
Hierna verzorgden Lemée, Gerbrich en Mariëtte de spelmiddag. Eerst speelden we Hollandse Leeuwen. Opmerkelijk was de moeite die het kostte om Lindert af te krijgen. Zo'n beetje iedereen moest zich op hem richten om hem te stoppen.
er kwam ook een aap voorbij
Daarna was het tijd voor Levend Catan. Voor de tweede keer werd het een erg leuk spel. Om vaker te doen. Er werd naar hartelust geruild tussen de teams. Er waren echter ook twee teams die probeerden een blokkade in te stellen. Dat brak één van de teams op, ook omdat ze net te laat hun punten inleverden. Het andere team had wel veel succes en werd gedeeld eerste met het rode team dat geluk had hoog te dobbelen en elke keer één tegen één wilde ruilen. Daar zetten ze zichzelf eerst mee op een zijspoor: iedereen had genoeg rode kaarten. Op het eidn konden ze echter nog veel kleine zaken doen en veel huizen plaatsen, waardoor ze langszij kwamen.
Als laatste spel werd er levend schaakstratego gespeeld. Op de manier door Abel ooit ontwikkeld. Hier won het rode team.
Eigenlijk was de speelmiddag te kort, want tegen vijf uur gingen we naar de familie van der Knaap voor de barbecue. Het was een prachtige plek. Alle ruimte op de boerderij, strobalen om op te spelen, een springkussen, een afgeschermde plek om met de bal te spelen, enz. Het was echt geweldig hoe gastvrij Jolanda en Arie-Hans voor ons waren. Bij het begin van de barbecue werden ze dan ook erg bedankt door de club. Net als Helma, die tot dat moment nog niet in het zonnetje was gezet voor al haar activiteiten voor de club. Niet alleen de financiën maar ook de organisatie en coördinatie van de dag was onder de hoede van Helma. Ze kreeg deze dag hulp van Mariëtte, Gerbrich en Lemée voor de spellen, Dirkjan en de familie Van der Knaap voor de barbecue, Huup, Tetske, Dino en Roelof wat betreft boodschappen en logistiek. Met zoveel vrijwilligers voel je je erg dankbaar. Ook bijzonder waren de salades die door ouders waren meegenomen. Een echte marshmallow-salade van Anja was een blikvanger. De andere salades waren ook heerlijk.
Zo rond half 10, 10 uur ging een ieder naar huis. Mariska, Roelof en Dirkjan kregen nog een rondleiding over de boerderij. De enthousiaste verhalen van Arie-Hans deden ons beseffen hoe mooi het boerenbedrijf ook in deze tijd van zware regelgeving kan zijn.
Zo eindigde een mooi seizoen met veel hoogtepunten: NK-plaatsen, diploma's en gewoon heel veel gezelligheid en groei. Volgend jaar gaan we er weer met veel plezier tegen aan.
Maar eerst nog het ONJK in Borne. De eerste mensen zijn vandaag al in de buurt neergestreken in een verdord en bruin landschap.
Ons veldje in Delden heeft geen gras meer
alleen maar bruine stoppels, konijnenkeutels en zand
Maandag gaan Rowin, Lindert en Gerbrich van start. Uit het noorden komen ook oud kampioen Daan, Jonas, de achterneef Ernst van Gerbrich en Lindert, Femke Koning, Marthijn Kooistra en Jan Bosma. Het gaat een leuke en warme week worden in Delden en Borne! Volg het op deze site.

Geen opmerkingen: