vrijdag 3 augustus 2018

Roefeldag in Ten Boer

Zaterdag 7 juli werd voor de 25ste keer de Roefeldag in Ten Boer georganiseerd. Op de Roefeldag kunnen kinderen uit de groepen 5 t/m 8 kennis maken met bedrijven uit Te Boer en omstreken. Ze gaan naar 3 plekken om een half uur iets over bedrijf te horen of een activiteit te doen: bijvoorbeeld brood bakken bij de bakker, informatie over de waterzuivering, een frikandel maken bij de snackbar of nagels doen bij de nagelstudio. Een geweldig leuke manier om je op je toekomst te oriënteren.
De Roefeldag is een idee uit het zuiden van het land en die in Ten Boer is de enige boven de grote rivieren.
Anna-Linde schaakt met het tuinspel
Paula List, moeder van Olaf, vroeg ons of we dit jaar als schaakclub op het centrale plein van het dorp wilden staan. Een geweldige mogelijkheid om kinderen iets te vertellen over het schaken en over de schaakclub. Omdat twee workshops uitvielen, kregen we zelfs drie keer een groepje op bezoek om uitleg te geven en ze een partij te laten schaken.
Het liep storm toen Dirkjan uitleg gaf
We stonden op het plein naast de tent van de organisatie. Tussen de workshops verzamelde de jeugd zich weer op het plein. Een ideale plek en datr bleek: elk half uur liep het storm bij onze stand.
Het werd dus een geweldig succes. Mariëtte, Joël, Lindert, Gerbrich en Rowin maakten de jeugd enthousiast over schaken. Folders werden verspreid en Dirkjan, Jan en Roelof probeerden samen met de jeugdleden kinderen te helpen bij het oplossen van alle schaakzetten. Sommigen daagden Roelof zelfs uit.
Roelof wordt uitgedaagd door de zus van Joël
die hulp van Gerbrich krijgt
Om kwart over 12 was de Roefeldag afgelopen, maar uiteindelijk moesten we om 1 uur de overgebleven enthousiaste kinderen wegsturen, omdat men het plein wilde opruimen.
We willen de organisatie heel erg bedanken dat we er mochten staan. Graag komen we volgend jaar weer langs!

Geen opmerkingen: