donderdag 2 augustus 2018

De laatste clubmiddag (2)

Zoals in de vorige post al geschreven: de oudste jeugd speelde op de laatste clubmiddag om de Mien Bokaal. Dat is de wisselbeker voor het snelschaakkampioenschap, genoemd naar de oude beheerster van het Buurhoes. Omdat Gerbrich er niet was, beloofde het een spannende strijd te worden. Helaas zijn de uitslagen verloren gegaan doordat de computer waar deze op stonden opnieuw is ingericht. Wat ik nog wel weet: de strijd om plek 1 was niet spannend: Lemée won al haar partijen.
het snelschaken met Mariëtte en Wouter
op de achtergrond Joran die afscheid neemt
De strijd om plek 2 was spannender. Uiteindelijk werd Rowin tweede na een minder goed begin.
de partij tussen Remco en Rowin
Joël, Daniël en Remco werden derde tot en met vijfde. Wie derde, vierde en vijfde werd, weet ik niet meer...
de laatste clubmiddag van Jovan
Na het schaken was er tijd voor de lange prijsuitreiking. Er waren veel ouders aanwezig en dat maakt het erg gezellig. Eerst namen we afscheid van ons nieuwe lid van de 1000+ club. Bij SC Ten Boer word je lid van de 1000+ club als je rating boven de 1000 komt. Je krijgt een shirt als je lid wordt van de club. Tot 30 juni was er nog maar één lid van de club: Gerbrich. Nu blijken ook Lemée, Rowin en Remco lid van de club te zijn geworden. Rowin en Remco pas na publicatie van de ratinglijst van 1 augustus. Zij moeten dus tot begin volgend jaar wachten. Lemée was al wel boven de 1000 gestegen. Helaas neemt ze afscheid van de club, maar wel met de versierselen van de 1000+ club van SC Ten Boer: een mooi shirt met een stelling uit een door Lemée gespeelde partij. Voor Lemée is dit een stelling uit haar NK E in 2012 tegen Marlinde Waardenburg. Van harte en welkom bij de club, Lemée. En veel dank voor alles wat je voor de club hebt gedaan.
Lemée, het nieuwe lid van de 1000+ club
Wouter neemt ook afscheid
Er waren ook een paar diploma's uit te delen. Maar liefst vier schakers haalden hun diploma. Jadon en Ewout voor stap 1 en Lisanne en Tristan voor stap 2. Van harte met jullie resultaat: allemaal dikke voldoendes.
Gefeliciteerd met jullie diploma
De hulpkrachten van dit seizoen werden ook in het zonnetje gezet. Mariëtte hield een korte toespraak.
Mariëtte geeft Roelof een aandenken
Jan, Dirkjan en Roelof kregen een mooie mok met een bon voor al hun activiteiten.
de drie jeugdleiders
Ook Ronald werd naar voren gehaald om hem te bedanken voor het werven van de sponsors van ons toernooi. Heel veel dank, Ronald!
Ronald wordt bedankt voor zijn inzet
Helma was deze middag niet aanwezig. Zij werd tijdens de slotactiviteit alsnog beloond voor haar inzet.
de prijzentafel
En hierna begon het prijzenfestival. In de tweede groep van de basisschool werd Ewout eerste, Jadon tweede en Danique derde.
groep 2
In de eerste groep van de basisschool werd Elisa eerste, Jan tweede en Isidora derde.
de sterkste basisschoolschakers

In de play offs werd Daniël eerste, Lindert tweede en Joël derde.
de VO-ers die de play offs speelden, Lente, Robin en Anna-Mae ontbreken
En dan een heel bijzondere prijsuitreiking: onze clubkampioen was er namelijk niet. Gerbrich heeft examen gedaan en was met haar vriendinnen op examenreis naar Zeeland. Ze probeerde nog op tijd terug te zijn, maar stakingen in het openbaar vervoer hielden haar op. Dus voor het eerst in de geschiedenis geen huldiging van de clubkampioen. Wel waren Lemée (2), Remco (3) en Rowin (4) er. Zij kregen hun bekers.
de nummers 2 t/m 4 van de competitie

Gerbrich kreeg de volgende dag in de tuin de wisselbeker en de kampioensbeker.
Clubkampioen 2017-2018
Volgend jaar beginnen we op 7 september. Op 8 september is de strijd om de Sportrecreade en op 1 september gaat ons C-team al spelen voor het NK in Rosmalen.
Iedereen een goede vakantie en tot in september!

Geen opmerkingen: