zaterdag 12 augustus 2017

Talententeam Jeugd Schaak Noord: de laatste dag

De laatste dag en juist dan regen. Het betekende wel behelpen. Iedereen is met de auto naar de zaal en straks gaan de meeste ouders weer terug naar Camping Jeugd Schaak Noord om de tenten af te breken. De camping is erg aan te raden: schoon en heel prettige en relaxte beheerders.
De kansen op eremetaal zijn er nog steeds. Leandro speelt op live bord 2 bij de D's en zal bij twee goede partijen in de prijzen vallen. Zij spelen dus twee partijen.
In de B's heeft Daan nog een kans op een prijs als hij goed tegen Oseb Merkon speelt.
In de A's heeft Jonas nog kans op de titel. Ook Femke is nog niet uitgeschakeld.
 
Dit zijn in elk geval de partijen om te volgen. Verder kunnen een paar jeugdspelers hun al dan niet goed lopende toernooi glans geven door te winnen. Marthijn speelt goed, Lindert en Rowin kunnen nog ruim boven verwachting scoren en Gerbrich en Jan kunnen nog op 50% komen.

09:25
We zijn begonnen. Nog weinig tekening in de strijd. Ik heb nog geen resultaten.
Lindert zit al ver in het middenspel, alle lopers en paarden zijn al van het bord af. Femke, en Jonas zitten nog in de opening. Daan heeft zijn voorbereiding niet op bord. Gerbrich heeft een lichte tijdsvoorsprong in een voor haar bekende stelling. Marthijn en Leandro weet ik niet. Rowin staat iets minder in een Siciliaan met Lc4. Jan zit ook nog in de opening.
Het Bughouse toernooi tussen de laatste
ronde en de prijsuitreiking is begonnen
20:00
Ondertussen zitten we weer in Ten Boer. Enkele die hards zijn op de camping gebleven. Het is een prachtige week geworden. Enkele van de jeugdspelers uit het Noorden konden meedoen om de prijzen, velen speelden een goed toernooi en iedereen deed goed mee. We hebben deze week meer aandacht besteed aan de campinggasten van TalentenTeam Jeugd Schaak Noord, maar ook de andere leden van TTJSN speelden mee en verdienen alle lof voor hun bijdrage. Laat ik met hen beginnen.
het ONJK logo ontworpen door Jozias

De familie Hofstra was voor het derde jaar aanwezig. Marjet en Simon doen veel voor het schaken in de NOSBO en de FSB. We hebben met Marjet het talententeam en de NJC verder kunnen uitwerken tijdens het toernooi. Heel veel dank voor alle werk wat je voor het jeugdschaken in het noorden doet.
Marjet in ONJK sferen

Tijmen haalde 3 uit 9. Vandaag verloor hij, waardoor hij net niet op een plusscore zat.
Tijmen geconcentreerd (foto Harry Gielen)

Tetske verraste vandaag opnieuw met een remise tegen Kim Meijer.
Tetske (foto Jan van Os)
Een puike prestatie waardoor ze op 2 uit 9 komt. En ze brengt een vrolijke noot in de groep.

Remmelt scoorde heel goed (foto Harry Gielen)
Remmelt haalde een héél goed resultaat met 3,5 uit 9. Vandaag remise tegen een speler met een rating van 937. Vooral zijn overwinning in ronde 2 tegen een sterke Belg is onvergetelijk. Een dame die op g7 binnenkwam ten koste van een stuk en een vlotte mataanval volgde.
overzichtsfoto D-jeugd


een noordelijk onderonsje bij de D's
Abedin en Janko speelden in de B-categorie mee. Janko deed het uitstekend. Hij heeft talent, zeker gezien het feit dat er nog veel groei mogelijk is. Naast schaken is Janko een goede basketballer en daardoor is de aandacht verdeeld. Zou hij meer tijd krijgen om aan schaken te besteden dan zou zijn rating snel stijgen.
Janko (foto Harry Gielen)

Gisteren stond hij gewonnen tegen Mark Honkoop. Een vrijpion was eigenlijk niet te stoppen, totdat hij pardoes zijn toren weggaf. Toch een TPR van meer dan 1400.
Abedin had een minder geslaagd toernooi. Hij begon goed met enkele partijen op de topborden en een knappe remise tegen een 1800+ speler. De laatste twee ronden gingen echter niet goed. Hierdoor haalde hij 3,5 uit 9, met ook rating van rond de 1430.
Abedin (foto Harry Gielen)

In groep D speelden naast Marthijn Leandro en Dylan. Leandro verraste iedereen met een wervelende start. Een paar ronden stond hij eerste.


Aan het begin van het toernooi


Leandro stond na de remise tegen de Wit Rus
Jan Casur in ronde 6 ongedeeld op de eerste plaats
Gisteren werd hij door een score van 1 uit 3 wat teruggeworpen, maar vandaag volgde herstel met twee remises. Leandro werd gedeeld vierde. Op basis van de enorme tegenstand die hij kreeg, had hij de meeste weerstandpunten en werd Leandro vierde. Een erg knappe prestatie!


Leandro met zijn beker op het podium
Dylan haalde 6,5 uit 13. Volgens mij een score die nog nooit één van de Boerster spelers in de D-categorie haalde.
Dylan zet de stukken recht
Hij werd er 36ste mee.
Dylan aan het schaken

In de C-categorie haalde Christian het beste resultaat van de TTJSN spelers. Hij bleef Lindert en Rowin voor. Christian doet veel aan het schaken en gaat snel vooruit. Als je zo intensief er mee bezig bent, en zeker met de theorie van openingen, dan kost het meestal wat tijd om het geleerde in de praktijk te brengen. Strategieën zijn nieuw en het duurt even om aan te voelen waar je vervolgens op moet letten. Is een aanval op de konings- of damevleugel nodig? Waar kan ik met mijn pionnen een doorbraak forceren. Christian begint zulke dingen steeds beter te begrijpen. Let op hem het komende jaar!
Christian in de laatste ronde

Vandaag speelde Christian remise. Hij kan terugkijken op een goed toernooi. Zeker als je een TPR van 1400+ hebt!

Geen opmerkingen: