donderdag 10 augustus 2017

Talententeam Jeugd Schaak Noord: de vierde dag

Vandaag een wat mindere dag voor de jeugd op Camping Jeugd Schaak Noord.

Laten we beginnen met het meest bijzondere nieuws: Daan won de spektakelprijs voor zijn partij tegen Luuk Baselmans. Het prachtige lopperoffer op h7 mocht ik vanmiddag zien op de camping. De diepte van de varianten is duizelingwekkend en de verdediging van Luuk is verbluffend. Speel de partij vooral na!
Spektakelprijswinnaar Daan

Dan de resultaten van de campingbewoners. Alleen Rowin wist uitstekend te winnen. Gerbrich, Femke en Jan verloren, terwijl Daan (na een schitterend gevecht, Jonas (na een strategisch zeer boeiend lange termijn offer van twee pionnen) en Lindert (na een knappe partij).
Bijzonder was het verlies van Marthijn. Marthijn heeft namelijk enorm van de partij genoten en het was een gevecht waar hij veel van heeft geleerd. Ik hoop dat hij de partij aan mij laat zien!
 
Morgen zullen we zien of er een ijsjesscore in zit. We gaan dan op 9 uit 17 zitten.
 
Van de andere noordelijke leden van JSN de volgende prestaties:
- remise voor Christian.
- Abedin speelt remise tegen de tegenstander waar Gerbrich in ronde 1 van verloor.
- Leandro speelt remise tegen een sterke Belg en staat gedeeld boven aan.
- Janko verliest van een speler met een veel hogere rating.
- Dylan won gelukkig weer na een mindere woensdag.
 
Vanmiddag is het nevenprogramma dat onder leiding van de uitstekende initiatiefnemer Yanick staat.
the only moves
Gisteravond was het snelschaken. Altijd leuk, want de begeleiding mag ook meedoen. Twee van de drie teams haalden de play offs niet. Voor de Noormannen geen schande, want het team had een lage gemiddelde rating en scoorde met drie overwinningen goed.
team Springkussen
De Royal Team had het zwaar en scoorde ook maar drie overwinningen.
team Thuisblijvers
De Only moves kwamen wel in de play offs, maar werden daar verdiend en ná een incident uitgeschakeld. De tegenstanders verdienden de overwinning maar wat er door de tegenstander van Daan werd gedaan ondanks meerdere protesten van Daan was niet te beschrijven. In razende tijdnood drukte de speler bij voortduring de klok in met de verkeerde hand en ondanks dat Daan twee keer de klok stil zette om dit uit te leggen, reageerde hij niet. 3-2 en het was over.
de play off met de Only Moves
Het andere incident was de dopper van Roelof. Er mocht geen drinken in de speelzaal, maar omdat Roelof erg dorstig was na de lange fietstocht op zijn schaakvrije dag, vroeg hij aan een organisator toestemming om de dopper bij het bord te mogen hebben. Die toestemming kreeg hij van één van de organisatoren. Toen op een gegeven moment meer mensen met waterflesjes rondliepen in de speelzaal, werd Roelof als enige en plein public aangesproken dat hij een dopper in zijn hand had. En ook daarna liepen mensen nog met waterflesjes rond in de speelzaal. Waarom kwam de wedstrijdleiding niet eerst informeren naar het waarom van de dopper? Of waarom geen algemene aankondiging? Toestemming kan natuurlijk ingetrokken worden, maar leg het dan wel uit.
een gedenkwaardige ontmoeting:
de derde generatie Elgersma tegen de tweede generatie Kroon
let op de dopper
zen. Let op de tas van Ten Boer
De voorzitter zet Roelof weer op scherp
Gelukkig wist de voorzitter Roelof weer helemaal zen te krijgen.
Is dat een flesje water in de speelzaal?
waar is de dopper gebleven?
Morgen gaan we verder. De sfeer op de camping is uitstekend, het weer ook. Het is een leuke groep waar we net als de vorige jaren mee op pad zijn.

Vanmiddag werd het voetbaltoernooi georganiseerd. Marthijn deed het met zijn vrienden van Philidor erg goed. Christian, Leandro en Dylan deden ook in dit team mee. Uiteindelijk verloren zij de finale op strafschoppen.
de prijsuitreiking

De rest van de campinggasten gingen lummelen in het zwembad.
lummelen

Ook bijzonder: Jonas, Jan en Daan kookten voor een gedeelte van de campinggasten. Het werd een groot succes.
de voorbereiding voor morgen

Tenslotte: er is vanavond voor het eerst ge'weerwolf't.
weerwolvenweer

Geen opmerkingen: