zaterdag 29 april 2017

Spassky's op het NK (40)

Gerbrich verliest kansloos in de opening

Op Koningsdag schaken: voor de eerste keer in ons leven geen vlag hijsen, rommelmarkten en volksliederen. Een bijzondere besteding. 's Avonds hebben we nog wel in het centrum van Assen genoten van de sfeer en een goede maaltijd bij Old Dutch.
Op Koningsdag zat het Fries-, Gronings- en Drentse gezelschap al vroeg in de Ivory Room. De familie Eelsingh stapte meteen op Peter toe om hem te feliciteren. Peter keek even niet begrijpend, maar kreeg al gauw door dat men even dacht dat hij jarig was op deze koningsdag. Het is duidelijk dat Femke wel moest winnen. En dat deed ze: Elisa de Jong werd verslagen met een paardvork op koning en dame.
De Spassken kwamen vandaag op bezoek. Dat wil zeggen: de leden van het schaakteam waar Roelof in schaakt: de Spassky's. Naast Dries Koster, die een officiële rol heeft bij het kampioenschap, kwamen Jan Kroon, Peter Bodewes en aspirant-Spassk Erwin Kok langs. Het werd een gezellig weerzien met de regionale schakers. Zo waren Jan samen met zoon Siebren en Dries bezig om een studie van meneer Knol aan het oplossen.
de studie met Siebren, Jan, de heer Knol en Dries
Verder kon men zich tegoed doen aan de schaakboeken van Jozias die op een bijzondere koningsdagschaakboekenmarkt verkocht werden.
Over de partij van Gerbrich kunnen we heel kort zijn. Gerbrich had na het verlies tegen Lorena geen zin om zich meer voor te bereiden op haar partij. Tegenstandster Marlinde had zich daarentegen samen met haar coach Bram Klapwijk (2200) erg goed voorbereid op de opening van Gerbrich. Noet alleen de avond voor de partij maar al in de weken voor het toernooi. Marlinde kende de wendingen en de ideeën zo goed dat Gerbrich kansloos was en al voor de 20ste zet kon opgeven. Een foutloze en mooie partij van Marlinde.
Gerbrich en Marlinde luisteren naar de openingswoorden
We hopen dat Gerbrich zich weer wat kan opladen voor de laatste twee ronden.

Geen opmerkingen: