zaterdag 8 april 2017

Fontein zesde bij provinciale kampioenschappen

Vandaag was de finale van het basisschoolschaak van de provincies Groningen en Drenthe. Het ging super met het team van de Fontein. De kinderen hebben het heel goed gedaan en zijn uiteindelijk zesde geworden. 
 
Groepsfoto bij het begin
De eerste ronde verloren we een beetje ongelukkig van de Eshoek. Joël en Sem hadden weinig kans, maar Jovan en Tristan wisten er nog bijna een gelijk spel uit te slepen.
Jovan kreeg een prijs als topscorer
In de tweede ronde ging het mis tegen de Boerhaave school. Drie gewonnen partijen werden verloren en daardoor werd het 4-0. Tijd voor de koppen bij elkaar. De kinderen gaven meteen aan dat ze hier niet voor waren gekomen en de concentratie was er vanaf dat moment. En meteen ook voor de rest van de middag. Heerlijk als een team het zelf aanvoelt en zichzelf kan coachen.
Tegen Dom Helder Camara
Er werd meteen gewonnen van Kloosterveen en gelijk gespeeld tegen Dom Helder Camara. Beide keren met héél lange partijen voor Joël die de beslissing brachten. Tegen DHC had hij nog maar 6 seconden op de klok toen zijn tegenstander door de vlag ging. Misschien was dit ook wel wat op het randje, want de laatste 20 seconden had het allemaal niks meer met schaken te maken. Het was schuiven en zo snel mogelijk op de klok slaan. Joël stond echter ondertussen gewonnen. Maar sneu voor zijn tegenstander was het wel.
Joël
In de vijfde ronde tegen de Kloostertuin ging het op ongelukkige manier mis. Joël speelde vreselijk goed en leek het gelijke spel bij een 2-1 achterstand te scoren. Hij stond een toren en een stuk voor toen hij in gewonnen stelling door de vlag ging. Hierdoor geen 2-2 maar 3-1 verlies.
Jovan
In de zesde ronde werd verrassend gelijk gespeeld tegen koploper GSV. Lisanne won met een mooi matje op h7 (vanuit verloren stelling) en Joël wist de vierde achtereenvolgende marathon partij te winnen. Sem kreeg elke keer opdracht om zo lang mogelijk stand te houden zodat de tegenstanders onzeker zouden worden. Tegen de regionale toppers deed hij het geweldig vanmiddag.
Sem
In elk geval was GSV nu nog geen kampioen en doordat ze de laatste ronde verrassend verloren werd Kloostertuin de onverwachte kampioen. In feite besliste Joël het kampioenschap door in ronde 5 in gewonnen stelling door de vlag te gaan, terwijl hij in ronde 6 een minder eindspel juist wist te winnen.
Tegen de kampioenen
In de laatste ronde zorgden Tristan, Jovan en Joël voor de overwinning op GSV 2. Tristan met een patje, Jovan en Joël na een goede partij.
Tristan
Eindstand
1. Kloostertuin 10-18
2. GSV 10-16
3. Boerhaave 8-15,5
6. Fontein 6-12
Groepsfoto na afloop
Het was een geweldige middag. Top hoe het team wist waar ze voor kwamen, super hoe Joël na ronde 2 zichzelf in één keer in vorm wist te schaken, hoe Sem taai tegenstand bood, hoe Jovan van iedereen kon winnen en hoe Tristan en Lisanne net de laatste puntjes binnenhaalden. Ik heb van ze genoten.
de laatste ronde tegen GSV 2 werd gewonnen
Ook de organisatie was uitstekend. Marjet, Simon en Roland heel veel dank voro alles. Het is een mooie locatie, zeker voor 8 teams. Kloostertuin de hartelijke felicitaties en GSV ook voor de plaatsing voor het NK. Heel veel succes in Nijmegen!

Geen opmerkingen: