zondag 9 april 2017

Alice in Wonderland

Een bijzonder geslaagde dag. Zo zou ik het eerste vrouwentoernooi binnen de Nosbo willen organiseren. Marjet, Iozefina, Robert en Roland hebben er een heel leuke dag van gemaakt. Het begon voor de serieuze schakers al om half 10. Met een lunch, stukken lekker koek en prinsessenprijzen als trofee.
De prijzentafel
Het ging niet alleen om schaken. Schaken was meer de bindende factor voor een gezellige dag. De echte Alice was organisator Iozefina.
Alice in Wonderland
Vier dames van onze jeugdschaakclub waren aanwezig: Isidora, Elisa, Lemée en Gerbrich. Elisa en Isidora speelden een vijfkamp met de andere jeugdige deelnemers.
Isidora (l) tegen Elisa
Isidora startte heel goed met een knappe overwinning op Elia Alia. Tegen Floor was ze tevreden met remise in gewonnen stelling. Het is ook indrukwekkend als je voor het eerst in je leven remise krijgt aangeboden. Elisa had juist wat opstartproblemen en verloor in de eerste series van vijf ronden van zowel Elia Alia als een zeer goed schakend meisje uit Beetsterzwaag. De tweede serie van vijf ronden heb ik niet meer gezien. Gerbrich en Lemée berichten dat Elisa uiteindelijk gedeeld winnaar werd met het meisje uit Beetsterzwaag. De barrage won ze en zo werd ze winnaar van de groep.
De dames aan het schaken
Lemée en Gerbrich speelden bij de volwassen dames. Gerbrich verloor in ronde 1 van Sophie Welling. Die speelde trouwens erg sterk. Ze had eigenlijk het toernooi moeten winnen. Tegen Machteld in de derde ronde speelde ze een dijk van een partij. Ze stond toen ze het eindspel inging gewonnen. In tijdnood ging het mis en wist Machteld alsnog te winnen.
In de tweede ronde had Machteld van onze andere troef, Lemée, gewonnen.
Lemée won in ronde 3
Gerbrich en Lemée wonnen verder beiden van Tetske. In de laatste ronde mochten Gerbrich en Lemée tegen elkaar. Gerbrich won en werd daarmee gedeeld tweede in het toernooi en op weerstandpunten derde. Lemée moest het met de gedeeld vijfde plek doen.
Het was gewoon gezellig
Een leuk initiatief van de Groninger Combinatie dat zich maar vaak moet herhalen. Veel dank voor de organisatie, Marjet en Iozefina.

Geen opmerkingen: