woensdag 26 april 2017

Ilja en Gerrit op het NK (38)

Gerbrich verliest van Anna Martinez

Vandaag bezoek van Gerrit en Ilja vanuit Groningen.
Ilja (linksvoor op de rug) en Gerrit (rood shirt) op bezoek
Wat een steun vanuit de jeugdschaakclub. Ilja was er vorig jaar zelf bij. Toen een heel leuke ervaring, nu is het leuk om de jeugd van vorig jaar weer te zien zonder zelf mee te spelen. De sfeer is altijd leuk, als toeschouwer wel anders dan als deelnemer. Als deelnemer ben je maar met één partij bezig, als toeschouwer volg je meerdere tegelijk. Je loopt tussen kiebitzer ruimte en speelzaal heen en weer, maakt vele kantelpunten in partijen mee en ziet de stemming af en toe omslaan.
Het nevenprogramma betrof de presentatie van het masterplan van de stichting Jeugdschaak Noord om de jeugd op basisscholen in Noord Nederland met schaken en spel te bereiken.
Voorzitter Marleen van Amerongen presenteert het plan
Een geweldig plan, waarbij het schaken ingezet wordt als middel om kinderen te leren bepaalde executieve vaardigheden te laten ontwikkelen. Op TV Drenthe een leuk item hierover, waarbij Gerbrich en Roelof ook nog een keer zomaar in beeld verschijnen. Zie uitzending RTV Drenthe.
Gerbrich had gisteren een moeilijke partij. Ze vergat een zet in de voorbereiding en kwam daardoor een pion achter tegen de
Gerbrich (wit) aan zet
nodige compensatie. Dat had ze goed ingeschat, maar in de volgende stelling kiest ze met h2-h4 het verkeerde plan. f2-f4 De5-a5 e4-e5 had voordeel opgeleverd. Nu maakte tegenstandster Anna Martinez het hard af. Eigenlijk de eerste kansloze nederlaag.
Anna was duidelijk te sterk vandaag
Vandaag mag Gerbrich het opnemen tegen Lorena Kalkman. Supporters zijn welkom.

Geen opmerkingen: