dinsdag 9 augustus 2016

Resultaten

Gisteren scoorde onze delegatie geheel conform de rating. Dat betekende 2 uit 9. Jonas en Daan wonnen.


Een geconcentreerde Jonas
Daan moest tegen Lindert, dus dat was ook meteen de eerste 0. Hierna volgden de andere nullen conform verwachting.


Analyse met Daan en Lindert
Waren er kleine kansen? Jazeker. Jarno speelde een goede partij en stond gewoon een stuk voor, toen een vlaag van schaakblindheid voorbij kwam. Ilja kon het tempo van haar tegenstander lang bijhouden, maar raakte rond zet 20 verstrikt in een web van penningen, waar ze met een stuk minder uit weg kwam.
Een super geconcentreerde Ilja
Femke speelde ook op een live bord en wist de nummer 1 van de B-groep nog veel langer bij te houden. Pas ver in het middenspel ging er iets mis.
Femke had het naar haar zin op bord 1
Robin lokte zijn sterkere tegenstander in de juiste stelling. In de tactische mêlee die volgde miste Robin een kans en daarna verloor hij een stuk en later een toren. Hij kwam nog terug tot een kwaliteit achterstand, maar na een dubbele penning van toren op f7 en paard op f8, moest hij afruilen naar een verloren eindspel.
De tactische mêlee bij Robin is ontspoord
Rowin hield het heel lang vol tegen een Franse jongen met een rating van rond de 1500. Alleen zijn pionnenformatie was gehavend. Met een röntgenaanval verloor hij een toren. Rowin kwam nog terug met een dubbele aanval, maar de gaten op de koningsvleugel waren niet meer te dichten.
Rowin heeft er zin aan
Alleen Gerbrich had geen kans. In de opening tegen Iris Schelleman ging het al mis en ze verloor kansloos.
Een mislukte opening bij Gerbrich
Ondertussen is de tweede ronde bezig. Rowin heeft gewonnen, Jarno en Lindert verloren al.
Jarno in ronde 2
Alle aandacht gaat deze ronde uit naar de partij tussen Marlinde en Jonas. Marlinde speelt een interessant pionoffer in de opening.

Geen opmerkingen: