donderdag 11 augustus 2016

De koudste nacht - rondom het schaken

door Mariska

Volgens de nieuwsberichten was afgelopen nacht de koudste 11-augustusnacht sinds de weermetingen. In Twente daalde de temperatuur aan de grond tot rond het vriespunt. Het schaakgezelschap uit Ten Boer verblijft nog steeds op de camping in Delden, eveneens gelegen in Twente. Hoe is het gezelschap deze bitterkoude nacht doorgekomen? Een impressie.
 
Het schaakgezelschap had zich gisteravond opgesplitst in tweeën. De ene helft zocht de warmte op van de sporthal, door mee te doen aan het snelschaaktoernooi. De andere helft sloeg de handen ineen en organiseerde een gezamenlijke barbecue op de camping.
 
In de sporthal heerste tot de laatste wedstrijd een aangename temperatuur. Gerbrich was de laatste die nog schaakte. Toen haar partij was afgelopen had ze nog een kwartier om een fatsoenlijke maaltijd tot zich te nemen. Er was gelukkig al een pizza besteld en gearriveerd. Toen het gezelschap zich installeerde in het sportcafé om deze tot zich te nemen, werd het op niet mis te verstane wijze duidelijk gemaakt dat in een sporthal gesport wordt en geen pizza's worden gegeten. Eigenlijk heel logisch, toch? Toch verhitte dit de gemoederen enigszins. Met enige tegenzin toog men naar buiten waar ze zich aan wat zonnestralen en de snel afkoelende pizza warmden.
Gerbrich schaakt door tot het bittere eind


Pizza buiten eten
 
Veel tijd om zich hier druk om te maken was er niet, want de teams moesten zich mentaal voorbereiden op het snelschaken. Over dat snelschaken volgt zeker nog meer informatie in de serieuze berichtgeving over dit toernooi.
De beide snelschaakteams
Inmiddels op de camping waren de voorbereidingen voor de barbecue in volle gang. De barbecue was inmiddels aangestoken, er werden nog snel marshmallows gehaald en de patat was besteld. Er was zorgvuldig berekend op welke plek de zon het langs zou schijnen, want we wilden de warmte zo lang mogelijk benutten. Toen kon het feest beginnen! De foto's vertellen hoe gezellig het was. Toen de barbecues begonnen af te koelen en het vlees niet meer gaarde, pakte Dirkjan zijn kooktoestel erbij en werd ook het laatste vlees nog gaar. Wie koud begon te worden trok meer kleding aan of ging een partijtje voetballen, badmintonnen of bananenswingen.


 
We waren nog aan het afwassen toen de helft van het snelschaakgezelschap arriveerde op de camping en niet veel later ook de tweede helft. Er ontstond een gezellige kring rondom de snel afkoelende barbecues, die zich met een goed gesprek, fris, bier, wijn, de laatste restjes stokbrood en salades en een potje Weerwolven op temperatuur probeerde te houden. Toen het ook daarvoor te koud en te donker werd, werd het tijd om te gaan slapen. Het was deze avond heel snel stil op ons veldje.
 
Vanmorgen bleek dat iedereen, ondanks de kou, goed en warm had geslapen. Een beetje vermoeid na een lange avond is iedereen weer opgewekt aan een nieuwe, korte, schaakdag begonnen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hartstikke leuk om via de verslagen mee te leven met jullie avonturen. Nog veel plezier! Gr Martijn, Joyce en Merijse