maandag 22 juni 2015

Schaakkampioenschap Noord Nederland C-jeugdtemas 2015,  damesteam SCepu Ten Boer 4de plaats

Na een fantastische schaakmiddag kwam het Ten Boer – ScepU damesteam net een paar ademteugen tekort voor een podiumplaats. Een 4-de plaats in de eindklassering (na een overwinning, een gelijkspel en 2 nederlagen) was het resultaat van 6 uren teamschaak op hoog niveau.  
Goede partijen, elke ronde op alle borden ‘Girlpower’. Typerend voor de inzet van de dames was wel dat terwijl de prijzen aan het eind van de middag werden uitgestald, er nog 3 dames streden voor 1 bordpuntje. Daarmee zou de 2-2 worden behaald in de slotronde en dat zou nog een 3-de plaats opleveren.  
Drie schakende dames met allen minder dan een minuut op de klok. Het daverende slotakkoord van Ilja de Goede die in 7 seconde (met een Dame achterstand, hoe illustratief) met 2 Torens en een Loper een matcombinatie probeerde uit haar hoed te toveren leverde een haast ovationeel applaus op nadat haar vlag viel. Tegenstander Luca Petrelli had op dat moment nog 1 seconde op de klok en een te hoge hartslag.  
Het combinatieteam Sc de Paardensprong – DAC (lees heren Bourgonjen) was 1 ronde voor het eind al zeker van de overwinning nadat directe concurrent Staunton onderuit ging tegen SC Haren, die mede door dit resultaat overtuigend en terecht de 3-de plek bezette in de eindstand.  
Eindstand:
1. Paardensprong DAC 7-12,5
2. Staunton 5-8,5
3. Haren 4-8,5
4. Xx-team 3-5,5
5. SC Ten Boer 1-5

Geen opmerkingen: