zondag 14 juni 2015

Daan clubkampioen

Afgelopen vrijdag is de laatste ronde van de play offs gespeeld. Om het kampioenschap ging het tussen Robin, Daan en Gerbrich. Daan had al 2 punten, Gerbrich en Robin 1. In de laatste ronde moest Gerbrich van Daan winnen om de strijd om het kampioenschap spannend te houden. Gerbrich kwam héél dichtbij, stond twee pionnen voor, maar toen toonde Daan zijn klasse.
Gerbrich (aan zet) - Daan
In deze stelling besloot Gerbrich niet het rustige 1. Lc3 te spelen, maar forceerde ze met 1. Td8. Na 1... f6 kan wit met 2. Lxf6 gxf6 3. Dxf6+ Dg7 4. Txf8+ Txf8 5. Dxe6 nog vechten om de winst. Gerbrich speelde echter 2. Txf8+ Txf8 en was verrast doordat ze de tweede zet (Txf8+ en Lxf6) had omgedraaid bij de uitvoering. Hierdoor miste ze de sterkste mogelijkheid tot tegenspel met 3. Df4, waarna zwart beter staat, maar nog niet gewonnen. Daan maakte de partij vervolgens bekwaam uit.
 
Robin won ondertussen van Lemée en werd tweede in de competitie. Andere groepswinnaars werden Koen Klomberg, Remco Reinders, Jarno Bruins, Mieke Nissen, Wouter ter Harkel, Yrsa Reuver en Sem van Dijk. De laatste partij van de competitie ging tussen Luuk en Anna-Mae.
Anna-Mae wordt derde in de vierde groep
 
 
Eerder op de middag werden de laatste diploma's dit jaar uitgedeeld aan Yrsa (stap 1), Rowin (stap 2), Lindert (stap 3) en Gerbrich (stap 4). Gerbrich is hiermee de eerste jeugdschaker op onze club die stap 4 heeft afgerond! Daan gaat volgen!
De nieuwe gediplomeerden
 

Geen opmerkingen: