zondag 17 mei 2015

Anna-Mae, Mieke en Yrsa op het NK (15)

De afgelopen drie dagen hebben Anna-Mae, Mieke en Yrsa de Nosbo en SC Ten Boer in het bijzonder vertegenwoordigd op het NK D in Rijswijk. De D-categorie betreft jeugd die op of na 01.01.2003 geboren zijn. Alle drie zijn in 2004 geboren, dus kunnen het NK gebruiken als kennismaking met het schaken op dit hoge niveau om volgend jaar voor de top 10 te gaan.
Een Chess Queen en een wannabe oftewel toekomstige Chess Queen
Op de startlijst bezetten onze drie dames de onderste posities qua rating. Tijdens het NK doen alle drie het goed en scoren een ruime plusscore. Yrsa haalt 2 uit 9 met een plusscore van 0,01, Mieke gaat daar over heen met 3,5 uit 9 (23ste in de eindrangschikking) en een plusscore van 0,67 en de beste van onze drie meiden is Anna-Mae (22ste) met 4 uit 9 en een plusscore van 1,92. Mieke heeft de beste TPR, omdat ze de sterkste tegenstand heeft gehad.
 
Alle drie eindigen dus hoger dan hun positie op de startlijst en daar zijn we in Ten Boer reuze trots op. Het is geweldig dat we nu al 6 meiden hebben die aan een NK hebben deelgenomen. In Ten Boer hebben we veel sterke schaakmeiden, die mee kunnen draaien op landelijk niveau.
Mieke speelde goede partijen (foto Harry Gielen)
 
Verhalen van Yrsa, Mieke en Anna-Mae volgen hopelijk binnenkort. Nu moeten we het doen met een enkele foto die ik heb kunnen vinden op internet en met hun partijen.
Yrsa heeft veel geleerd dit NK (foto Harry Gielen)
 
Tenslotte wil ik de overige noordelijke schakers noemen. Eelke is op onnavolgbare wijze kampioen geworden. Een geweldige prestatie, mede omdat ik het gevoel heb dat de vorm iets minder is dan een paar maanden geleden toen ik een keer tegen hem speelde. Dan is het van buitengewone klasse dat je alsnog gewoon de beste wordt. Van harte Eelke. En onze vrienden bij de Paardensprong die weer een Nederlands kampioen in hun gelederen hebben. Jonas kon deze drie zijn hoge niveau van het NK C helaas niet vasthouden. Lang doet hij mee voor de prijzen, maar verlies in de laatste ronde maakt dat hij net van het podium afvalt.
 
Speciaal wil ik ook even Marrit Adema noemen. Ze deed het heel goed en wist als enige Jessie Mang te verslaan. Ik vind dat ze met de derde plaats het goed heeft gedaan, gefeliciteerd Marrit!

Geen opmerkingen: