zondag 3 mei 2015

Drie keer derde prijs bij GP Winschoten

de 3 winnaars met hun derde prijs
Op 2 mei stond alweer de volgende GP op de agenda, dit keer in Winschoten. Dit keer deden er 10 schakers uit Ten Boer. Het was dit jaar niet erg druk, dit zal ongetwijfeld te maken hebben met het NK voor de A, B en C jeugd in Rotterdam, waar Gerbrich zich ook voor geplaatst heeft.

Daan in groep A
Daan kwam uit in groep A. Het was erg spannend dit keer, de kinderen waren erg aan elkaar gewaagd. De winnaar had 3.5 punt gehaald, daarna 3 spelers met 3 punten, waaronder Daan. Helaas viel hij door onderling resultaat net buiten de prijzen, maar hij heeft het vanmiddag prima gedaan met 2 keer winst en 2 keer remise.

Lemee in groep B
Lemee speelde in groep B. Vanmiddag speelde ze haar partijen geconcentreerd, ze won en verloor wat. Met 4 uit 7 heeft ze het goed gedaan .Bij haar was het onderling resultaat in haar voordeel en werd ze knap derde.

Remco en Mieke hadden het gezellig in groep C
Remco en Mieke kwamen beiden uit in groep C. Mieke schrok wel even dat ze in een hoge groep speelde, maar zag ook het voordeel er van in. Nu kan ze goed wennen aan het hoge niveau en dat komt goed uit omdat zij met Hemelvaart aan het NK D mee doet. Zij deed het vanmiddag erg goed en wist zelfs 3 partijen te winnen.
Remco speelde erg rustig en geconcentreerd, waarbij hij 4.5 uit 7 scoorde. Dit was goed voor de derde prijs.

Jarno en Rowin in groep D
Rowin en Jarno speelden vanmiddag in groep D. Ook Rowin speelde in een voor hem hoge groep, maar deed het prima met 3 uit 7. Jarno had vanmiddag wat last van de omgeving waardoor hij sneller afgeleid werd. Ook hij scoorde 3 uit 7.

Martijn in groep E
Martijn speelde in groep E maar had zijn dag niet. Hij baalde enorm dat hij partijen verloor waarin hij ver voor stond. Maar ook vanmiddag bleef hij moedig door strijden en uiteindelijk won hij toch nog 1 partij en speelde de laatste partij remise. Gelukkig toch nog 1.5 uit 7.


Anna-Mae en Yrsa in groep G
Anna-Mae en Yrsa  speelden in groep G. Ook zij zijn druk aan het trainen voor het NK D. Anna-Mae speelde haar partijen rustig uit en haalde 5 uit 7, goed voor een derde plek. Yrsa kon zich vanmiddag niet zo goed concentreren, maar speelde wel rustig door. Met 3.5 uit 7 heeft ze het prima gedaan.

Lidewij in groep H

In de laatste groep H speelde Lidewij, vanmiddag was ze erg goed en geconcentreerd bezig. Wat mij opvalt is dat ze steeds beter weet hoe ze haar stukken met elkaar samen kan laten werken, ik zie grote sprongen in haar spel. Vanmiddag begon ze erg sterk met 2 uit 3 en even had ze hoop dat ze vanmiddag haar eerste prijs zou gaan halen. Helaas kwam ze daarna alleen nog de sterke spelers uit haar groep tegen, weer geen prijs... Maar ze was wel erg blij met de medaille die elke speler na afloop kreeg. Die prijs komt er nog wel, Lidewij!

Tijdens de prijsuitreiking moesten Anna-Mae, Remco en Lemee zich snel omkleden, we waren de club-shirts vergeten... Gelukkig had Dirkjan zijn shirt bij zich, zodat er toch rood bij de prijsuitreikingen waren.

de winnaars van groep G

de winnaars van groep C

de winnaars van groep B

Lidewij droomt ook van een prijs, die komt er aan zoals ze nu speelt!

1 opmerking:

Anoniem zei

Goed gedaan. En bedankt voor je verslag, Jantine.
Roelof