zondag 26 februari 2017

D-teams maken er een feestje van

Gisteren was de jeugdclubcompetitie van de Noordelijke Schaakbond. Als jeugdschaker maakte ik deze wedstrijden vaak mee bij de FSB. Op meerdere vrijdagavonden naar It Skûlplak in Damwoude om daar tegen andere Friese clubs te spelen. Het was altijd gezellig in de auto terug naar huis. Binnen de Nosbo zijn er momenteel niet veel teams die mee doen. In 2011 was dat nog wel anders. Toen deden er 14 teams mee, waarvan 3 van Ten Boer. Ook teams van Groningen en Unitas deden mee. Ik ben dan ook blij dat het Iozefina en Robert weer gelukt is om een team voor de Groninger Combinatie samen te stellen. Ook is het goed dat de organisator van de toenmalige schaakfestijnen, Hiddo, met zijn Matadoren aanwezig was in de E-categorie.
Dit jaar deden er 9 schakers vanuit Ten Boer mee. Daarmee waren we de club die net als bij de PJK de meeste schakers afvaardigt naar de Nosbo-toernooien.
Team 2 tegen Groninger Combinatie
Robin bij het AB-team van Leek. Hij speelde een paar leuke partijen. Robin leert veel en zal binnenkort mee gaan doen in de top van de competitie. Zeker nu we beide competities hebben samengevoegd voor de rest van het seizoen.
Robin speelde bij Leek
Rowin werd kampioen met een gemengd C-team.
Rowin
Het team deed als enige mee bij de C's. Neemt niet weg dat Rowin 100% scoorde. De vorm van afgelopen maandag en dinsdag werd gisteren in klinkende overwinningen omgezet. De overwinning tegen Janneke werd met goed spel afgedwongen. Knap gedaan, Rowin!
Rowin tegen Janneke
D-teams
Ten Boer leverde twee D-teams. Sem, Joël, Joey en Jovan zijn zich aan het voorbereiden op de schoolschaakkampioenschappen. Omdat Daniël momenteel iets beter staat in de competitie vormde hij samen met Jovan, Joël en Sem het eerste team.
Team 2
Het leukste team van de middag was het tweede team. Lisanne, Lente en Joey kregen gezelschap van Aletta van de Paardensprong. Een H-speler die al mee doet met de D's. Het was geweldig om te zien hoe Lente, Joey en Lisanne Aletta betrokken bij het team. Er werd ook goed geschaakt door Aletta. Ze stond gewonnen tegen Jovan en ook later was er een partij dat ze goede kansen had. Joey moest op bord 1 tegen alle sterke schakers. Met zijn ervaring deed hij zo goed mogelijk zijn best.
Joey
Lente op bord 2 speelde pas haar derde of vierde toernooi. Ze speelt heel rustig en had hier bijna succes mee in één van haar partijen.
Lente
Lisanne speelde pas haar eerste toernooi ooit.  En ze won bijna een partij. In de laatste ronde stond ze een toren, twee paarden en een loper voor toen ze even één zet te snel speelde. De tegenstander zette haar mat.
Lisanne staat gewonnen
Veel ervaring opgedaan en voor alle vier geldt dat er nog veel mogelijk is bij de komende toernooien.
team 1 tegen team 2
Ons eerste team leverde een goede prestatie. Van de vier wedstrijden wisten ze er twee te winnen. Joël en Daniël speelden heel rustig en dat gaf het goede voorbeeld voor Jovan en Sem, die ook rustiger probeerden te spelen. Joël wist zelfs bijna te winnen van Tobias, maar zette in gewonnen stelling pat.


Joël
Sem speelde goed tegen Jaël, maar kwam op het eind net te kort.

Daniël
Daniël ziet veel en speelde een hele mooie partij in de beslissende match tegen Groninger Combinatie. Jovan werd topscorer van het team met 3,5 uit 4. Af en toe ging het wat te snel, maar uiteindelijk won hij de partij nog wel.

Jovan topscorer
Het was een gezellige middag doordat al onze spelers zo veel plezier aan het schaken hadden. De tweede plaats is een mooie prestatie van ons D-team en heeft Rowin er een titel erbij.
De gastspelers en de spelers van Ten Boer

Ik wil Roland en Marjet bedanken voor de organisatie.

Geen opmerkingen: