zondag 5 maart 2017

Nosbo kampioenen gehuldigd

Afgelopen vrijdag hebben we tijdens de clubmiddag onze twee Nosbo kampioenen gehuldigd. Gerbrich en Elisa werden in de voorjaarsvakantie kampioen. Helaas waren er geen blijvende aandenkens van de bijzondere gebeurtenis, dus besloot een inwoner van Ten Boer, John Havenga, twee bekers ter beschikking te stellen voor de kersverse kampioenen. We zijn erg trots op onze twee kampioenen en hopen dat naast Elisa ook Gerbrich en misschien zelfs Daan mee mogen doen aan het NK. Voor Elisa is het NK in juni in Meppel.
Gerbrich en Elisa met de door
John Havenga beschikbaar gestelde bekers
Een persbericht is ook verschenen in de Eemsbode en de Noorderkrant.
Elisa en Gerbrich in de competitie
Na de huldiging werd er gewoon geschaakt door onze kampioenen en de andere schakers van onze club. Het werd een leuke middag, waarbij Daniël van Elisa won.
Lente Mulder versloeg Lisanne
Stand
Groep 1A
1. Joël 36
2. Jovan 31
3. Daniël 21
4. Joey en Sem 18
6. Elisa 17
7. Jan 16
 
Groep 1B
1. Lente B 36
2. Ilaf 26
3. Lisanne 22
4. Thijn 21
5. Lente M 15
6. Thijs 11
 
Groep 1C
1. Jennifer 34
2. Feline en Merijse 30
4. Yanick 24
5. Isidora 13
6. Noëll 9
7. Mylou 8
 
Open schaakmiddag
Voor de volgende week staat er een open schaakmiddag op het programma. We presenteren ons als jeugdclub van 16.00 tot 17.00 en 19.00 tot 20.00 aan geïnteresseerden. Ook de Volharding en Interactief lopend theater 'Spoenk' doen dat. Je mag een vriend of vriendin meenemen. Je kun wat verschillende schaakspelen doen. Aanwezigheid is vrijwillig. Enkele jeugdspelers maken er meteen hun maatschappelijke stage van.
Thijn en Thijs spelen remise
BSK en VOSK
17 en 24 maart spelen we de Basisschoolschaakkamioenschappen en VO schoolschaakkampioenschappen. Je speelt dan 7 ronden om de wisselbeker 'Beste Basisschoolschaakleerling van SC Ten Boer'.  Voor het VO is er eenzelfde strijd. Voor het BSK begint de middag om 15.45 en duurt tot 17.15. Voor de VOSK begint de middag om 16.45 en duurt tot 18.15.
 
Paardensprongtoernooi
Gisteren deden 9 jeugdschakers van SC Ten Boer mee aan het Paardensprongtoernooi. Het was weer geweldig opgezet door het gele team. Het werd dan ook een leuke middag. Helaas won geen van onze schakers een prijs, zelfs niet bij de verloting. Wel maakte Harry Gielen enkele prachtige foto's. Kijk maar:
Olaf (foto Harry Gielen)
Daniël (foto Harry Gielen)
Lente (foto Harry Gielen)
Lisanne op haar eerste toernooi (foto Harry Gielen)
Levend Square4Chess was een topper (foto Harry Gielen)
 

Geen opmerkingen: