zondag 19 februari 2017

Goede prestatie F-jeugd: Elisa naar het NK

Gisteren zijn de persoonlijke jeugdkampioenschappen van de Nosbo gestart. Het was de beurt aan de E, F, G en H-schakers. Maandag en dinsdag spelen de overige categorieën.
De zeven deelnemers
Voor Ten Boer werd het een mooie middag. Jan is ervaren en maakte een goede kans op de titel. Isidora en Elisa speelden hun eerste toernooi ooit.
De openingstoespraak
Jan begon meteen met een 1-1 tegen grote concurrent Matteo. Het bleek achteraf een belangrijke match te zijn. Overigens won Matteo de tweede partij op een goede manier, niets op af te dingen.
Jan wint de eerste partij van Matteo
Elisa speelde ook meteen erg goed. Ze is heel rustig achter het bord en je hoeft geen fout te maken, want die ziet ze meteen.
Elisa tegen Isidora
Ook stap 2 combinaties gaan haar goed af. In de tweede ronde een mooie batterij tegen Eli Alia waardoor ze op h2 kon matzetten. Met 4 uit 4 nam ze stevig de leiding. In de derde ronde speelde ze de eerste partij tegen Jan iets te snel, waardoor ze haar eerste partij verloor. Te snel spelen overkwam haar twee of drie keer van haar partijen in het toernooi. Jan leek hierdoor zijn kansen op de titel in eigen hand te houden. In de tweede partij tegen Elisa, bleek Elisa echter de sterkste, waardoor Matteo er beter voor kwam te staan. 
Jan tegen Elisa
Ondertussen won Isidora ook haar eerste partij. Isidora is heel goed voor de sfeer tijdens zo'n toernooi. Ze is vrolijk, onbevangen en niet bang om iets te ondernemen. Ze is ook erg leergierig, want ze past meteen de trucjes toe die Rowin haar tussen de partijen door leerde.
Rowin geeft instructie
Ik denk dat ze heel ver gaat komen!
Over Rowin gesproken: wat geweldig dat hij samen met zijn vader en onze jeugdleider Dirkjan kwam kijken. Echte clubliefde. Net als de komst van Ronald van Nimwegen trouwens voor de Paardensprongspelers en Hiddo voor Matteo. Dirkjan traint Isidora en Elisa en heeft er veel succes mee. De meiden vonden het super dat hij er was en hen begeleidde.
In de vierde ronde bleek Elisa toch wat vermoeid. Zo'n eerste toernooi is wel erg intensief. Daardoor twee nederlagen tegen Matteo, die daarmee de titel leek op te gaan eisen. In de eerste partij had Elisa niet veel kans, maar in partij twee ging het heel lang gelijk op. Opeens waren er drie achtereenvolgende zetten die toren, loper en paard weggaven. Jammer, maar een verdiende overwinning voor Matteo.
Eli Alia
In de 6de ronde ging Matteo toch een keer in de fout tegen Eli Alia, die steeds beter ging schaken. Hierdoor gingen Jan en Matteo met 8 uit 10 de laatste ronde in. Matteo won deze ronde twee keer van Isidora. Jan won de eerste partij van Eli Alia. In de tweede partij was er echter veel afleiding op het bord naast hem en Eli Alia speelde geweldig goed. Zo werd in de laatste partij van het toernooi de strijd om de titel beslist. Jan verloor ondanks taai verzet. Net geen gedeeld eerste.
Jan en Elisa eindigden 2de met 9 uit 12. Isidora werd 6de van de 7 spelers.
Prijsuitreiking
Eindstand
1. Matteo 10
2./3. Jan en Elisa 9
6. Isidora
 
Omdat Matteo de jongensplaats voor het NK kreeg, betekende het voor Jan geen NK, maar wel voor Elisa als beste meisje. Namens onze hele club: gefeliciteerd Elisa. En dat terwijl ze nog maar anderhalve maand lid van onze club is. Het NK is op 17 juni in Meppel. De voorbereiding is begonnen!
Onze drie toppers
Een knappe prestatie van onze drie jeugdspelers. Fijn dat Dirkjan, Rowin de ouders van Jan, Isidora en Elisa kwamen kijken.

Geen opmerkingen: