dinsdag 21 februari 2017

Gerbrich meisjeskampioen B-categorie

Vandaag de laatste dag van de PJK. Er gaat veel veranderen volgend jaar met de plaatsing voor het NK, dus de vraag is wat de toekomst van de PJK wordt. Is er nog interesse over een jaar?
Voor Ten Boer zijn er dit jaar twee titels. Elisa werd meisjeskampioen van de F-categorie en Gerbrich bleef kampioen van de B-categorie. Een mooie prestatie. De Nosbo had voor de meiden geen aandenken aan de titel. Ik weet niet of dit de motivatie voor een volgend jaar doet groeien. Er was wel een prijs voor het beste meisje in alle categorieën, maar die ging tot mijn verbazing niet naar Elisa, die met 75% het beste scoorde in de F-categorie. En nog beter deed Stella het in de E-categorie met 87,5%!
Onze beste speler bij de B's
B-categorie
Daan verspeelde zijn kansen op een titel gistermiddag al toen hij in iets betere stelling tegen Jesper tactische verwikkelingen over zich heen liet komen. Vandaag ging het ook niet goed. Tegen Thijmen miste hij een penning. Hij had deze wellicht kunnen overleven, maar de scherpte ontbrak. De volgende ronde verspeelde hij zijn kansen definitief in tijdnood. Met 4 uit 7 werd hij 5de.
Gerbrich had het ook moeilijk dit toernooi. Tegen Joris miste ze de opstoot van de e-pion en kon meteen opgeven. Tegen Remmelt kwam ze verloren te staan, maar wist nog net te winnen. Robin hield haar keurig op remise. Met 50% won Gerbrich wel de meidentitel t/m 16 jaar. Gefeliciteerd Gerbrich.
Gerbrich kampioen van de B-categorie
Robin speelde ook tegen Luca een goede partij. Hij hield lang een gelijke stelling, maar uiteindelijk viel hij op de verkeerde vleugel aan. Met 1,5 uit 7 had hij een goed debuut op een PJK.
Jarno was de verrassing van het toernooi. Met 3 uit 7 deed hij het geweldig. In de eerste twee ronden van vandaag won hij van Tetske en Remmelt. En ook in de laatste ronde tegen Luca stond hij een tijdje iets beter. Met 3 uit 7 eindigde hij net onder Gerbrich op de negende plaats.
De strijd bij de C's
C-categorie
Hier geen kansen op een sensatie. Anna-Mae speelde goed vandaag. De vechtlust en de brede glimlach waren er weer. Ze scoorde maar liefst 2,5 punt en werd daardoor 6de in de eindrangschikking.
Anna-Mae beste Boerster in de C-categorie
Yrsa won in de eerste ronde nog wel van Rowin, maar daarna ging het tegen Lyne en Jesper niet goed. Met 3 uit 7 kon ze geen gevaar vormen voor Lyne en Stella. Rowin speelde vandaag weer goed. Niet tegen Yrsa, maar wel tegen Lyne, die hij enorm van het bord af mepte. Tegen Stella stond Rowin lange tijd ook beter, maar in het toreneindspel maakte hij niet de beste keuzes. Met 1 uit 7 eindigde Rowin onderaan.
 
Ik wil Marjet en Roland bedanken voor hun inzet de afgelopen dagen.
Elisa, het beste meisje tijdens de PJK (foto Harry Gielen)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Stella in de E?

Felicitaties voor Gerbrich en Isidora

Anoniem zei

Sorry, Elisa natuurlijk.

Mariska en Roelof Kroon zei

Klopt helemaal, ik zal het aanpassen. Stella heeft in de E een nog betere score gehaald. Roelof