woensdag 30 december 2015

Daan wint tweede prijs

Vandaag al weer de laatste ronde. Een spannende dag, want als Daan zou gaan winnen, zou hij of gedeeld eerste of tweede worden. 
 
Vanochtend ging iedereen in de grote auto van Afine naar het universiteitscomplex. Wat een luxe: plek voor zeven mensen in de auto. Naast oliebollen ook heel leuke partijen.
 
Daan begon meteen goed.
Sterke start van Daan
(foto Harry Gielen)
Zijn tegenstander behandelde de opening niet goed (a7-a6) en Daan kwam al voor de 10de zet een stuk voor. Dat liet hij niet meer lopen en hij was als één van de eersten klaar. Op bord 1 was men ook al klaar, dus wist Daan meteen dat hij ongedeeld tweede werd. Een stevige geldprijs viel hem ten deel. Ook een stevige plusscore: +0,67
 
Jarno begon goed. Hij speelde lang mee, maar op een gegeven moment zag ik dat hij materiaal achter stond. Tenslotte verloor hij. Je hebt een goed toernooi gespeeld Jarno met een plusscore als resultaat (+0,68).
Een prachtige foto van Jarno
(foto Harry Gielen)

Gerben en Ronald Huisinga maakten er het verwachte spektakel van. Gerben ging vol in de aanval en wist met paarden op g5 en f4 onheil te stichten in de koningsstelling van Ronald. Gevolg was een dubbelpion op e7 en e6. Ik dacht dat het nog moeilijk zou zijn om er doorheen te komen, maar opeens was het afgelopen. Gerben won en sluit een prachtig toernooi af met een overscore van +0,59.

Gerbrich en Robin moesten helaas tegen elkaar. Gerbrich kwam beter uit de opening, maar Robin wist met een trucje pion d4 te winnen. Het leek goed te gaan, totdat Robin opeens een röntgenaanval toeliet over de c-lijn. Die kostte de dame. Hoewel Robin met twee torens en paarden nog goed en actief tegenspel bood, besliste Gerbrich de partij met een mataanval. Robin heeft echt pech gehad dit toernooi. Twee geheide punten leverden slechts een halfje op en verliezen tegen Ilja was achteraf ook niet nodig. Gerbrich daarentegen speelde wel onder par met een overscore van +1,60.
Gerbrich en Robin voor de partij.
Jarno en Gerben kijken (mobiel) mee
(foto Harry Gielen)

Het langste was Ilja bezig in een lange en goede partij. Ilja moest verdedigen vanwege een dubbele f-pion en deed dat taai. Uiteindelijk had de tegenstander een vrije d-, f-, g- en h-pion terwijl Ilja met een koning en loper moest verdedigen. Ze lokte echter de koning naar h8 en sloot hem daar op met haar koning en een witte pion op h6. De loper kon de pionnen over één diagonaal afstoppen vanaf d7. Dat leverde het hele punt op. Wat een prachtig eindspel Ilja. En een mooie overscore van +1,48.

Om ongeveer 5 uur kreeg Daan zijn prijs:
Daan met de prijswinnaars uit groep D
(foto Harry Gielen)

Het was een goed toernooi van onze jeugd. Daan werd 2de en Gerbrich 11de van de 43. Ook de anderen hebben veel ervaring opgedaan. Ik hoop dat we vaker met deze of een grotere groep naar dergelijke toernooien kunnen gaan.
Daan, Robin en Gerbrich analyseren na afloop hun partij
(foto Harry Gielen)

Geen opmerkingen: