zondag 10 januari 2016

GP de Donger

Gisteren heb zes van de jeugdschakers meegedaan aan de GP de Donger in Dokkum. Roelof kon niet meegaan vanwege verplichtingen in de landelijke schaakcompetitie in Zwolle, dus stond het zestal onder begeleiding van Dirkjan en de ouders van Rosalie. Veel dank daarvoor.
Ons zestal in Dokkum
Lemée mocht het voor de tweede achtereenvolgende keer in de A-groep proberen. Ik denk dat ze daar ok wel aan toe is. Dit keer won ze van toernooiwinnaar Luca Petrelli. De eerste twee ronden verloor ze en daardoor eindigde ze niet in de top drie van de A-groep.
Lemée in de A-groep
Rowin speelde in groep C. Hij deed het naar eigen zeggen niet goed. Toch vermoedelijk een ratingwinst met 3,5 uit 7 tegen sterkere spelers. De vierde plek was het eindresultaat.
Rowin in een gewonnen eindspel tegen Stella
Yrsa haalde in de D-groep 3 punten en werd 5de. Een spannende partij tegen Tetske Hofstra werd verloren.
Yrsa had het naar haar zin op het toernooi
In groep E speelde Rosalie. Ze heeft veel plezier aan het schaken en is de laatste tijd behoorlijk in rating gestegen. Dat heeft tot gevolg dat ze nu in een hoge groep moest spelen. Ze haalde knap 2 punten. Haar kracht: altijd gericht op MAT!
Onze rising star
Thijs en Joël speelden in groep F. Voor Thijs is het zijn eerste toernooi en hij was echt te hoog ingedeeld door de organisatie. Toch scoorde hij een punt: een knappe prestatie, Thijs en je hebt heel veel geleerd.
Thijs op zijn eerste toernooi
Joël was heel goed bezig. Hij wist maar liefst 5,5 punt te halen.
Een mooi mat van Joël
Hij won van Thijs. Daar zit ook ruim een jaar schaarervaring verschil tussen. Bovendien is Joël gewoon heel goed geworden.
Joël tegen Thijs
Uiteindelijk werd het de tweede prijs. Een mooie beker ging mee terug naar Ten Boer.
Joël met de tweede prijs
Onze schakers hebben veel geleerd in Dokkum. Over twee weken is er weer een toernooi in Veendam.
 

Geen opmerkingen: