zondag 27 december 2015

Drie winstpartijen en drie verliespartijen

Vandaag begon voor onze zes jeugdspelers het Mini toernooi op het Schaakfestival. Vier van onze schakers waren aan elkaar gekoppeld. Ilja speelde met wit tegen Robin, die eerst tegen Jarno moest spelen. Gelukkig werd deze wedstrijd niet gespeeld en moest Jarno tegen de eerdere tegenstander van Ilja: Remy Netten. Deze kwam alleen niet opdagen, zodat Jarno uiteindelijk met wit tegen Arend Bensink speelde. Daan speelde met wit tegen Gerben en Gerbrich speelde met wit tegen Gerk Numan.
 
Om met de laatste partij te beginnen: Gerbrich speelde een kansloze partij. Ze verloor twee stukken, probeerde het nog lang maar ze kon eigenlijk wel opgeven. Gerbrich is nu warm geschaakt, dus morgen gaat ze gewoon winnen.
 
Daan en Gerben speelden een boeiende partij. Gerben houdt van aanvallen, dus probeerde het ook met zwart. Daan kwam alleen met meer ruimte uit de opening en Gerbens paarden waren veroordeeld tot de rand. Een mooi offer volgde nog, uiteindelijk bleek Daan de betere. Daan gaat nu voor een prijs, Gerben voor mooie partijen.
 
Jarno kreeg pas na drie kwartier een tegenstander. Hij speelde goed en wist Arend te verrassen. Arend leek beter te staan, maar een vervelende dubbele aanval van Jarno kostte een toren. Goed gedaan, Jarno, je toernooi kan nu al niet meer stuk.
 
De langste partij was die tussen Ilja en Robin. Ilja had zich voorbereid en won een pion in de opening. Robin herstelde de gelijke stand en leek langzaam beter te komen staan. Tactisch overzag Robin alleen even iets en Ilja won hierdoor een stuk. Toch leek de partij op remise af te stevenen. Robin een toren en vier pionnen, Ilja een toren, paard en pion. Wat er hierna gebeurde heb ik niet gezien. Naar horen zeggen gaf Robin zijn toren weg en won Ilja daardoor. Ilja heeft er veel bijgeleerd bij de JCC en dat betaalt zich nu uit. Misschien kan ze voor een verrassing zorgen.

Geen enkele foto van onze jeugd op de site. Daarom moet dit bericht het doen met een foto van Roelof, die een leuke en spannende partij speelde tegen de sympathieke Wouter Welling. Hij ontsnapte met remise.
foto Harry Gielen

Geen opmerkingen: