maandag 17 augustus 2015

Busje komt zo

Joppe, Lindert, Martijn, Rowin en Anna-Mae ullie hebben in april geschaakt voor het D-teamkampioenschap van de Nosbo. Het combinatieteam SCepu Ten Boer werd na een spannende strijd derde en plaatsten zich daarmee voor het NK. Enthousiast gingen we naar onze sponsor ‘De Wichter’ in Ten Boer om het succes te vieren. En daar ontstond het wilde idee om er dit jaar voor te gaan: meedoen aan het ijzersterk bezette NK D-teams in Rosmalen.
Ons superteam
 
Na onze plaatsing zijn Erwin, Ronald van Nimwegen en ik druk in de weer gegaan om een en ander te regelen. Het idee ontstond om met een ‘er gaat niets boven Groningen’- bus alle teams van de Nosbo naar Rosmalen te vervoeren. Dit idee bleek te duur, maar dankzij sponsoring van de Nosbo, enkele persoonlijke donaties en sponsoring van de clubs is het mogelijk geworden. We gaan met de oude bus van de personeelsvereniging van Q-buzz van het Nationaal Busmuseum naar Rosmalen. Trouwens het museum is erg leuk om te bezoeken. Een echte aanrader op een regenachtige zondagmiddag. Enthousiaste vrijwilligers die het museum runnen.
 
In de bus zitten ‘analyse’tafels, dus de laatste voorbereiding op de wedstrijden kunnen we onderweg doen, samen met de teams van de Paardensprong, Haren en Staunton. We gaan het gewoon geweldig leuk hebben met elkaar: plezier en lol.
 
Rowin en Lindert leek het zo leuk dat ze al een oefentoernooi tegen de Nederlandse toppers hebben gespeeld in Borne (het ONJK) en Rowin verraste iedereen met een score van 6 uit 13. Want laten we duidelijk zijn: de doelstelling is om vooral aan dit niveau te proeven, nieuwe ideeën op te doen en héél veel te leren. Doelstelling is dus groei en plezier.
 
Voor de busreis geldt dat SCepu Ten Boer minimaal 8 plaatsen in de bus heeft. Die zullen in elk geval gevuld worden met de jeugdschakers, maar wellicht blijven er plekken over voor andere geïnteresseerden. Ze kosten 10 euro per retour. Ouders en belangstellenden zijn dus welkom. En als het jeugdschaken te spannend is om naar te kijken: de buschauffeur wil eventueel doorrijden naar Den Bosch, zodat men daar de Sint Jan kan bekijken terwijl de jeugd aan het schaken is. Of iets saais als winkelen.
 
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Erwin Kok, Ronald van Nimwegen of Roelof Kroon.

 
 

Geen opmerkingen: