zaterdag 8 augustus 2015

Gerbrich héél kleine kans op titel

Vandaag een veel bewogen dag. In de ochtend de strijd tussen Ilja en Gerbrich. Niet zo leuk als clubgenoten tegen elkaar moeten. Het wordt heel vervelend als je ook nog naast elkaar in een tent slaapt. Wat doe je dan? Moet je ze voorbereiden op elkaar? Gerbrich en ik besloten het bij het doorspreken van de situatie te laten. En voor Gerbrich niet nieuw: ze heeft al meerdere malen tegen Marlinde moeten spelen om een NK ticket of op het NK. Ze besloot er gewoon voor te gaan. De partij werd beslist door een pionoffer (of was het een blunder?) van Gerbrich. Toen Ilja de witveldige loper niet van de koningsvleugel naar de damevleugel speelde, kon Gerbrich materiaal winnen en won vervolgens na ongeveer 3 uur.
Ilja ziet er toch wel de lol van in

 
Jarno had zijn dag niet. Twee gewonnen stellingen werden verloren. Morgen gaat hij er voor en zal winnen.

Daan speelde in de ochtendronde een goede opening, maar miste toen hoe hij verder moest. Langzaam ontstond een koningsaanval en een mooi offer met de loper op f7 besliste de partij. Goed gedaan van zijn tegenstander.

Robin speelde weer een interessante partij. Hij kwam beter te staan maar misten een niet eenvoudige kans in het eindspel met ongelijke lopers en moest in remise berusten.
Robin heeft een kansrijk eindspel weten te bereiken

Lindert wist te winnen. Goed gedaan Lindert. Rowin was niet helemaal fit en verloor. Hij besloot met Dirkjan even naar de camping te gaan en te gaan wandelen. Dat hielp geweldig, want hij won de beide middagpartijen.
Rowin had een superdag met 2 uit 3
Met 4,5 uit 11 is hij nu onze beste speler in het D-klassement. Lindert speelde twee goede lange partijen die hij helaas beide verloor en nu op 3,5.
Overzichtsfoto D-groep

Ondertussen was de middagronde voor de C-categorie ook begonnen. Ilja moest tegen een andere Kroon: Dominique.
Ilja moest tegen nog een Kroon: Dominique
Ze had het moeilijk en daardoor ging het mis. Het was ondertussen benauwd in de zaal geworden. Robin had hier last van. In gewonnen stelling droomde hij weg en voor hij er erg in had was daar opeens een splijtende aanval met twee toren en twee lopers. Mat was niet meer te voorkomen. Jammer van de mooie kans.


Gerbrich had het ondertussen moeilijk tegen Klaas-Jan Koedijk. Ze kwam in een stelling waar Klaas-Jan kans had op een koningsaanval. Maar toen hij even niet oplette, sloeg Gerbrich opeens toe met een gemene penning van haar loper op c4. Klaas/Jan kon meteen opgeven. En tot onze verrassing blijkt Gerbrich een extreem kleine kans op de meisjestitel te hebben. Gerbrich heeft 5 uit 8, net als haar vriendin Marlinde, Giselle, Ting Ting en Robin Duson. Grootste kanshebster is Iris Schelleman, die 5,5 uit 8 heeft. Zij mag morgen tegen vechtersbaas Onno Elgersma, die net als Gerbrich opa en oma in Oentsjerk heeft wonen. Hij zal gemotiveerd zijn om het Iris moeilijk te maken. De kans van Gerbrich is overigens erg klein want ze heeft weinig weerstandspunten. Zeg maar 1,5%.
Gerbrich verraste met een winstpartij op Klaas-Jan Koedijk


Ondertussen schakelde Daan Pascalle uit in de strijd om de meisjestitel. Hij speelde een erg goede Spaanse partij.
Daan speelde een geweldige partij tegen Pascalle en kon winnen
Ook in de analyse achteraf was ik onder de indruk van zijn plannen. Hij kwam gewonnen te staan, maar toen hij een variant berekende met een lek erin, kon Pascalle ontsnappen met remise.
Zelfs in de ogen van de jeugd zijn schaakstukken te ontwaren

Geen opmerkingen: