zaterdag 24 maart 2018

Fontein 8ste op provinciaal kampioenschap

foto's Harry Gielen
Vandaag hebben we een leuk Basisschoolschaakkampioenschap gehad. Een team van de Fontein deed mee en verder speelde ons nieuwe aspirantlid Jadon bij de Triangel en Jans Steenstra als kopman bij het derde team van de GSV. De GSV waren ook de grote winnaar van vandaag.
Jan
Ze wonnen op één na al hun partijen en werden overtuigend kampioen. CBS de Zaaier uit Delfzijl werd verdiend tweede. Ze speelden als enige gelijk tegen GSV1.
Soms was het heel spannend
Het schaken ging fantastisch. Jadon speelde een leuk toernooi. Zijn team werd gedeeld 11de, voornamelijk door de inbreng van Jadon.
Jadon deed het super
Jan speelde aan het eerste bord van GSV 3. Hij begon goed met 2 uit 2, maar daarna ging het moeizamer. Uiteindelijk was voornamelijk het doel om speelminuten te krijgen voor het NK van volgende week.
Jan speelde aan het topbord
De Fontein deed tot de laatste ronde mee om de vijf plaatsen voor de finale.
De eerste ronde
Een verliespartij tegen het sterke tweede team van de GSV betekende net geen finaleplaats.
Emma speelde aan bord 4
De eerste wedstrijd werd met 4-0 gewonnen tegen Adeborg. En ook heel duidelijk.
Lisanne speelde heel goed aan bord 2
Hierna moesten we ons twee keer tevreden stellen met een 2-2 gelijk spel. En soms was dat best wel sneu. Zo verloor Emma in de tweede ronde in totaal gewonnen stelling op tijd. Tegen CBS de Zaaier 1 was dat de 2-2 best wel goed. Het team versloeg ons in de finale van het gemeentelijke toernooi.
de wedstrijd tegen de Zaaier
Lisanne zorgde voor de 2-2 na een lange strijd.
De Zaaier werd uiteindelijk 2de in de halve finale.
de wedstrijd tegen de Windroos
In de vierde ronde moesten we tegen de Windroos. Het leek een eenvoudige overwinning te worden, maar op twee borden werd een mat in één gemist. Daardoor geen 4-0 maar een 1-3 verliespartij. Gelukkig wonnen we de vijfde ronde weer dik met 4-0. Het ging echt super deze keer. Met twee goed laatste ronden konden we ons plaatsen.
Tristan scoorde 5 uit 7
Tristan had tot nu toe al zijn partijen gewonnen en Lisanne had 4 uit 5.  Lisanne won snel in de zesde ronde. Alleen Tristan en Thijn hadden geen succes.
Thijn met pet, fijn dat je er weer bij was!
Thijn (oudlid van SC Ten Boer) speelde goed en leek te winnen. Er was een mat achter de paaltjes. Thijn miste die en won een paar stukken, maar opeens werd hij zelf mat gezet. En hij kon er kon er ook nog eens niks aan doen. Gelukkig was Emma heel scherp. Ze speelde een heel goede partij en won. Met de 2-2 wisten we dat we ons konden plaatsen als we zouden winnen van GSV2. Het zat er alleen niet in. Lisanne won een goede partij en Tristan, Rens en Emma probeerden er alles aan te doen. Eindresultaat was een 1-3 verliespartij.
Rens
Met 2 overwinningen, 3 gelijke spelen en 2 verliespartijen werden we 8ste van de 17 deelnemende teams. Er was een prachtige beker voor Lisanne omdat ze met 6 uit 7 de beste score van alle meisjes had. Tristan deed met 5 uit 7 ook mee voor de beker bij de jongens, maar er waren er twee iets sterker.
Lisanne was beste meisje
We hebben een leuke dag gehad. Veel geleerd, veel plezier gehad, af en toe gewonnen en af en toe inzicht gekregen wat we beter kunnen doen. Het was bovenal gezellig.
analyseren met de Fontein
Ik wil Harry heel erg bedanken voor de prachtige foto's, Hiddo en Marjet voor de organisatie. Ook alle support van de ouders was geweldig.
het team van de Fontein

Geen opmerkingen: