maandag 15 januari 2018

Grand Prix Ten Boer in de regionale pers

Vandaag is in de Noorderkrant en de Eemsbode een stukje over de Grand Prix Ten Boer geplaatst. Hierbij de link naar de Noorderkrant.
het schaakprobleem
Tijdens de Grand Prix was er ook een probleem. Wit zet mat in 3 zetten. Geef alle varianten tot en met de 2de zet van wit. Veel jeugd vond uiteindelijk de oplossing, maar vergat de drie varianten op te schrijven. Hierdoor moesten er heel veel briefjes getrokken worden voordat de twee winnaars bekend waren: Pieter van Nes en Abe Smeding. Zij wonnen een schaakboek.
Abe Smeding met het schaakboek
De overige oplossers kunnen trouwens ook nog winnen door de oplossing te sturen naar d.wissman@kpnmail.com. Dolf zet elke week een probleem in het Friesch Dagblad. Als je die instuurt kom je op een ladder, waar je prijzen mee kunt winnen. Dit probleem betrof echter een speciaal probleem. Onder de oplossers worden prijzen van 25, 15 en 10 euro verloot. Dus stuur allemaal op onder vermelding van 'Oplossing bij probleem 3462A'. Zie ook de link naar het artikel op de site van Emanuel Lasker. Allemaal insturen dus!
Pieter van Nes met het NIC magazine
Het was een geweldig succes afgelopen zaterdag. Als organisatie willen we iedereen nogmaals bedanken voor de geslaagde middag.

Geen opmerkingen: