zondag 7 januari 2018

Alleen Lindert wint prijs op GP Schaakstad

Tijdens het chessfestival is de derde Grand Prix van de Nosbo gehouden. Het gaat niet zo goed met de deelnemersaantallen, maar Marjet wist er toch een hele hoop te strikken. Genoeg voor 5 poules met 44 schakers. Wij waren er met 7 schakers, waaronder de leider van het klassement: Daniël. Voor onze 7 schakers zat er slechts één prijs in: Lindert werd 3de in de B-poule.
Lindert met 3de prijs
Rowin had het zwaar in de A-poule. Slechts een half punt, ook al hadden het er twee moeten zijn. Tijdnood en een heel zwak moment kostten hem echter een betere klassering.
Rowin alweer in groep A
Zoals gezegd stal Lindert de show met zijn derde plaats. Hij haalde 4 uit 6, waaronder een remise tegen de zoon van een grootmeester. Dat mag wel even vermeld worden. Joël had weer geen geluk. Slechts 1 punt. Maar hij doet het toch wel erg goed dit jaar en gaat hard vooruit.
Lindert met toernooidirecteur en andere prijswinnaars
Daniël en Elisa zaten in de C-poule.
Daniël blijft leider van het GP-klassement
Daniël probeerde zijn leiderssituatie, helaas zonder leiderstrui, te consolideren. Het lukte hem! Met 3 uit 7 bleef hij Sono nipt voor. Elisa scoorde 2 punten. Zij is in de tussenstand ondanks de minder goede prestatie een plek gestegen naar positie 6!
Elisa en Isidora hebben lol tijdens het schaken
Giovanni en Isidora hadden het ook zwaar in de D-poule. Voor Isidora een beetje verwacht na haar succes in St Anne. Ze scoorde 1 punt. Giovanni deed het beter en stijgt met 3 uit 7 naar de 8ste plek in het GP-klassement.
Giovanni en Isidora in groep D

Geen opmerkingen: