dinsdag 16 januari 2018

De laagste groepen

We hadden maar liefst 8 sponsoren voor het toernooi.
De laagste groepen met groepsleiders Simon, Luuk en Erwin
Naast Erwin Kok, de groepsleider van groep K, die de Lego Robot van Mindstorm beschikbaar had gesteld, waren ook sponsor:
Autowasstraat Batterman uit Winsum
De fantastische folk muziekgroep Rapalje
Restaurant Het Bonte Huis in Hoogezand
Klussenbedrijf Nathan Uiterwaal uit Lewenborg
Bouwbedrijf J. Kooi en zonen
Hekman Installatietechniek uit Norg
Van Dijk Relatiegeschenken
Dankzij hun sponsoring konden we een groot toernooi opzetten. Hierdoor kon iedereen met een medaille naar huis en konden we de loterij na afloop bekostigen.
Gezellige drukte in de proatroemte
Jozias stelde twee prijzen beschikbaar als aanmoedigingsprijs in de onderste groepen. Deze gingen naar Haaie Bouma van Ten Boer en de Anna van Houten uit Bitgum.
Haaie en anna met de aanmoedigingsprijs
In de laagste groepen veel kinderen die voor het eerst aan een toernooi meededen. Het betekende dat de tafelleiders Thea, Erwin, Simon en Luuk best wel een intensief programma hadden. Erwin deed dit op erg creatieve manier, Luuk was binnen de kortste keren het idool voor zijn groepsleden, Simon bleef onder alle omstandigheden rustig en Thea hielp de vijfjarige Lisa zo goed mogelijk mee. Vijf jaar en dan al meedoen met een toernooi, wat een prestatie!
Groep K in actie
Groep K bleek een groep met veel girl power. De strijd ging tussen Eva Rijff van CBS de Zaaier en de twee ratinghouders van de thuisclub Isidora en Feline. Chris en Koen van de Zaaier en Haaie en Ewout van SC Ten Boer vielen net buiten de prijzen. Bij Ewout, de broer van veelvoudig clubkampioen Alfred Rodenboog, was dat op onderling resultaat. Voor plaats 1 was de wedstrijd uit ronde 5 tussen Feline en Isidora beslissend. Feline won.
Feline groepswinnaar
Toen Feline en Eva remise speelden kreeg Isidora nog een kans maar nu bleek Ewout in de laatste ronde degene die het feestje van Isidora verpestte.
Ewout speelde zijn eerste toernooi
1. Feline 5,5
2. Isidora 5
3. Eva 4,5 (OR)
4. Ewout 5
5. Koen 4
6. Chris 3,5
7. Haaie 1
groep K bij de prijsuitreiking
In groep J drie ratinghouders. Hier speelde Anna mee om veel te leren. Met haar schaakspel kan ze de komende tijd oefenen om volgend jaar wel in de prijzen te vallen. Giovanni van SC Ten Boer had een beetje een valse start. In het tweede gedeelte kwam hij terug, maar het was niet voldoende om verder dan de vijfde plek te komen. In deze groep ook weer drie spelers van CBS de Zaaier. Sirion had de avond van tevoren nog mee gespeeld met de NJC en leek ook een favoriet, maar de vermoeidheid zorgde dat hij niet verder kwam dan plek 4. Voor klasgenoten Martin en Riemer waren er wel prijzen. Riemer verloor alleen van nummer 3 Matthias van Het Karrepad in de Korrewegwijk. Maar Riemer won wel van Martin in de laatste ronde en werd daardoor kampioen.
1. Riemer 6
2. Martin 5,5
3. Matthias 5
4. Sirion 4
5. Giovanni 3,5
6. Ewout 3
7. Anna 1
Groep J
In groep I deden de leden van SC Ten Boer, Tristan en Lisanne, wel goed mee om de prijzen. Echter Hedde Duindam, getraind door Hiddo Zuiderweg, stak er boven uit en versloeg in ronde 3 Tristan. Lisanne verloor van Tristan en Benne in de rondes 5 en 6. Ondanks dat zij in de laatste ronde Hedde nog versloeg was haar kans daarmee verkeken. Een derde prijs restte. Ook leuk.
Lisanne aan het begin van het toernooi
Tristan werd op onderling resultaat tweede.
Tristan op zijn eerste toernooi
Siedrick uit Bitgum deed ook serieus mee om de prijzen. De vier winstpartijen waren echter net niet genoeg voor een prijs. Goed oefenen, Siedrick, dan kom je er wel.
1. Hedde 6 (OR)
2. Tristan 6
3. Lisanne 5
4. Siedrick 4
5. Bram 3
6. Mikhail 2
7. Skip en Mehran 1
groep I
In groep H dus de twee Bronswijks van de Paardensprong. Wat een enthousiasme, ook bij hun moeder. Leuk om zulke talenten van de Paardensprong te zien. Vijf jaar nog maar, wat een toekomst. Ook Sebastian was zo'n jonge deelnemer die ik in de toekomst nog vaak hoop te zien op toernooien. Ook enthousiast, alleen de loper gaat wel eens het hoekje om: Zo moest Thea regelmatig de zet La2 via b1 naar d3 corrigeren.
Thea helpt Lisa
In deze groep de enige die alle partijen zaterdag wist te winnen: Abe Smeding van de Matadoren in de grijze shirts. Ook de nummer 2 was van de Matadoren: Quinn van Dijk. Hiddo is weer bezig een talentvolle groep op te leiden. Nummer 3 uit de poule komt uit Gorredijk: Stefan Weidenaar deed het met 5 punten goed.
1. Abe 7
2. Quinn 6
3. Stefan 5
4. Boaz 3,5
5. Jurre 3
6. Sebastian 2,5
7. Lisa 1

groep H met Lisa links

Geen opmerkingen: