zondag 29 oktober 2017

Isidora en Elisa geïnterviewd

Tijdens de Grand Prix Schiermonnikoog vertelde Isidora dat ze geïnterviewd was door iemand. Het interview werd afgenomen door RTV Noord Oost Friesland en is te lezen op de site van de schaakbond of op de site van de omroeporganisatie zelf: RTV NO Friesland. Bij het artikel een paar mooie foto's van Joël.
Isidora met haar prijs
Het interview is prachtig en een enorme promotie voor het jeugdschaak. Hier enkele ontwapenende opmerkingen van Isidora:
 
“Wat leuk hier”, zegt Isidora Koenes, nog kauwend op een bitterbal. Isidora heeft al “best vaak” met een toernooi meegedaan, “maar bij die andere delen ze niet zulke lekkere dingen uit”. Ze is ook volop in haar nopjes met haar nieuwe toernooishirt. Een oranje shirt, met een dikke knipoog naar hoofdsponsor Orange Gas. “Ja, het gaat goed”, zegt Isidora. “Ik heb de eerste gewonnen en ben toen drie keer schaakmat gezet. Maar ik denk wel dat ik zo’n torenbekertje krijg hoor”, wijzend naar de prijzentafels vol vuurtorens op marmer. “Ga je goed?”, mengt vriendinnetje Elisa Oostinga zich in het gesprek. De dames blijken samen op streetdance te zitten én op schaken. “Wij zijn dus vriendinnen. Maar Elisa wint wel steeds van mij.”
 
Isidora, beter reclame had je niet kunnen maken voor het jeugdschaken en deelnames aan toernooien. Ook het einde van het artikel is heel mooi: lezen dus! 
de prachtige foto van Joël
 

Geen opmerkingen: