dinsdag 10 oktober 2017

Nieuwe opzet Bas Klomberg Bokaal

Vorig seizoen is de strijd om de Bas Klomberg Bokaal onbeslist gebleven.
Bas Klomberg in het shirt van Ten Boer
De vorige eigenaar van de beker, Robin Bruins, is nog in bezit van de beker.
De huidige eigenaar is de tweede van links
Om nu wel tot een nieuwe winnaar te komen is ervoor gekozen om een nieuwe opzet van de strijd om de bokaal te doen. Het wordt een soort bekercompetitie, die gespeeld wordt tijdens de reguliere competitieronden van de jeugdclub. Voor de Bas Klomberg Bokaal worden de spelers die BKB spelen niet ingedeeld en spelen hun partij met 25 minuten per persoon plus 5 seconden per zet. Alleen de winnaar van de partij gaat door. Bij een remise wordt een snelschaakpartij gespeeld met een tempo van 5 minuten per speler.
Uiteindelijk blijft er één over en die krijgt de bokaal.
 
Omdat we 18 spelers hebben, had er eigenlijk een voorronde gehouden moeten worden, maar dat ben ik een beetje vergeten. Er waren drie spelers niet aanwezig vrijdag, dus er zijn vier spelers die nog strijden om een plek in de volgende ronde. Dit zijn Daniël, Lindert, Sem en Jovan.
 In de eerste ronde zijn al wel gespeeld:
Lente - Anna-Mae 0-1
Gerbrich - Robin 1-0
Gerbrich had het moeilijk doordat Robin goed speelde. Robin had op een gegeven moment zelfs een stuk tegen twee pionnen. Toen Gerbrich remise door zetherhaling uit de weg ging, was duidelijk dat ze voor de winst wilde gaan en drukte ze haar pionnen naar de overkant.
Luuk - Remco 0-1
Remco was stevig in de aanval. Één moment kreeg Luuk een enorme kans, toen Remco een pion op g3 sloeg en daarbij zijn dame en prise zette. Luuk reageerde te snel en toen was de aanval niet meer te stoppen.
Lemée - Joran 1-0
Rowin - Wouter 1-0
Rowin was al na 7 zetten klaar. Een gemene truck besliste.
Mariëtte - Yrsa 0-1
Mariëtte houdt van dit tempo en gaf stevig partij. Op een gegeven moment had ze vier stukken voor een dame. Toen de tijdnood zich aandiende besliste Yrsa, die ook heel rustig speelde de partij.
Joël - Lisanne 1-0
Joël won vrij snel het nodige materiaal en hoewel hij er nog lang over deed, was de einduitslag geen enkele keer in gevaar.
 
Door naar de volgende ronde: Anna-Mae, Gerbrich, Remco, Lemée, Rowin, Yrsa en Joël. Dit zevental wordt aangevuld door één van het viertal Daniël, Lindert, Sem en Jovan.
 
In groep 1 spelen de meeste jeugdschakers al in ed competitie mee. Deze week waren de uitslagen:
Elisa vrij
Olaf - Tristan 0-1
Feline - Marjolein 0,5-0,5
Isidora - Jan 0-1
 
De tussenstand is nu:
1. Tristan 18
2. Jan 16
3. Isidora 12
4. Olaf 9
5. Elisa 7
6. Giovanni 6
7. Feline 5
8. Ewout 4
9. Marjolein 3

Geen opmerkingen: