vrijdag 31 maart 2017

Daan en Jovan nieuwe kampioenen

Vrijdag 24 maart is het kampioenschap van schakers van de basisschool en het voortgezet onderwijs afgerond.
Lente tegen Joey
Bij de basisschool werd het een spannend kampioenschap. Na 3 ronden stonden Sem en Daniël boven aan. Sem was te laat voor de 4de ronde en kreeg hierdoor een reglementaire remise. Daniël wist wel te winnen van Joël, waardoor hij alleen aan kop kon komen. Jovan en Thijn wonnen ook en zetten de achtervolging in. Thijn speelde sowieso erg goed dit kampioenschap, want in ronde 5 versloeg hij Elisa. Jovan won van Joey in ronde 5. Maar de belangrijkste partij was die tussen Sem en Daniël. Het werd kwalitatief een goede partij, die beslist werd door twee foutjes van Sem. Hij gaf eerst een toren weg en een zet later zijn paard.
In de zesde ronde wist Jovan Daniël te verslaan. Ook hier een goede partij. Lang leek Daniël beter te staan met een pion meer, maar opeens wist Jovan de bordjes te verhangen.
De beslissende partij achter af
Thijn won van Olaf, zodat in de laatste ronde Thijn, Jovan, en Daniël met 5 uit 6 boven aan stonden.
In de laatste ronde speelde Thijn een goede partij tegen Daniël. Even leek het erop dat hij zou gaan winnen, maar opeens sloeg Daniël toe en won. Jovan had het ondertussen niet makkelijk tegen Joël. Toch wist hij te winnen.
Thijn staat voor tegen Daniël en Joël kan van Jovan winnen
Met 6 uit 7 voor zowel Jovan als Daniël werd gekeken naar het onderlinge resultaat. Dat was in het voordeel van Jovan zodat hij de wisselbeker van Mieke kan overnemen. Daniël werd tweede en doordat Sem de laatste ronde won werd hij derde met 5,5 uit 7.
De strijd om de meidentitel was ook erg spannend. Bij het ingaan van de laatste ronde had Lisanne 3,5, terwijl Isidora, Elisa, Jennifer en Merijse met 3 punten volgden. Lisanne moest dus winnen om de rest voor te blijven. Tegen Jennifer verloor ze eerst haar dame, maar ze wist dit om te buigen naar een toren achterstand. Toen Jennifer vergat om de aanval te zoeken wist Lisanne toe te slaan. Met 4,5 uit 7 won ze de titel.
Lisanne wint bij de meiden
Eindstand
1. Jovan 6 (op onderling resultaat)
2. Daniël 6
3. Sem 5,5
4. Thijn 5
5. Lisanne 4,5
6. Joey, Elisa, Joël, Jan en Merijse 4
11. Olaf, Lente B en Thijs 3,5
14. Isidora, Jennifer, Noëll 3
17. Feline, Yanick, Lente M en Haaie 2
het podium bij het BSK
 Bij het VO kampioenschap zijn uiteindelijk 6 ronden gespeeld. Voor de eindoverwinning was de partij tussen Daan en Gerbrich in ronde 4 beslissend. In het begin kon Gerbrich de stelling nog gesloten houden. In het vervolg bleek gewoon hoeveel sterker Daan is vergeleken bij de rest van de club. Gerbrich werd overpowerd. Alleen in de zesde ronde had Daan het moeilijk. Lemée ging met een pion meer het paardeneindspel in. Daan bleef echter alert en kon afruilen naar een winnend pionneneindspel met een pion minder.
Lemée houdt Daan in toom
Lemée was sowieso goed op dreef en won de titel van beste dame, omdat Gerbrich al de tweede plaats in de eindrangschikking opeiste.
De strijd om plek 3 werd nog erg spannend. Robin, Koen, Remco en Lemée eindigden allemaal op 4 uit 6. Robin bleek echter de meeste weerstandspunten te hebben.
De winnaars bij het VO
Eindstand
1. Daan 6 uit 6
2. Gerbrich 5
3. Robin B, Koen, Remco, Lemée 4
7. Ilja, Rosalie, Rowin, Mieke 3,5
11. Robin G, Abel, Jarno, Anna-Mae, Yrsa, Hilde, Martijn, Lindert 3
19. Luuk en Gerben 2,5
21. Mariëtte en Joran 2
23. Melanie 1,5
24. Bas en Wouter 1

Geen opmerkingen: