zondag 19 maart 2017

CBS de Fontein naar de finale

Gisteren is in Uithuizen de Groninger finale van het Basis Schoolschaakkampioenschap gespeeld. Twee teams van de Fontein en Elisa bij Walfridus hebben hier voor hun school gestreden om vijf plekken voor de finale op 8 april in de Wilp. Wellicht hebben ook andere jeugdschakers van onze jeugdclub meegedaan.
Fontein 1 tegen Fontein 2
Jeugdleider Dirkjan en uittredend topscorer BSK (14 uit 14 in 2016) Rowin zijn afgereisd naar Uithuizen om onze jeugdschakers schaaktechnisch te begeleiden. Aangezien Arend Bensink momenteel niet in staat is om de organisatie te regelen, waren Hiddo en Marjet de organisatoren van de middag. We wensen Arend veel sterkte bij zijn verdere revalidatie en beseffen eens te meer hoeveel hij heeft gedaan voor het jeugdschaken in deze hoek van de provincie.
Fontein 2
Dirkjan meldt dat het eerste team van de Fontein zich plaatste voor de finale in de Wilp. Na een begin met twee verliespartijen tegen de latere nummers 1 en 2, werd er door Fontein 1 voor het eerst tegen team 2 gewonnen. In de ronden hierna bleef het heel spannend. Met nog twee ronden te gaan werd duidelijk dat er twee keer gewonnen moest worden om door te gaan naar de finale. De voorlaatste ronde lukte dat met 3-1. Een 4-0 overwinning in de laatste ronde was nodig voor plaatsing en werd met gezamenlijke inspanning behaald.
Eén van de laatste twee ronden
De beste 5 scholen plaatsten zich hier voor en de Fontein eindigde precies op deze plek. Het tweede team was er vooral om ervaring op te doen voor volgend jaar. Zij haalden 3 matchpunten.
Team 1 haalde de finale
Elisa speelde een goede wedstrijd voor de Walfridusschool. Dirkjan meldt dat ze veel partijen won en alleen af en toe verloor door tijdgebrek.