zondag 11 december 2016

Schaken op de Fontein

Sinds twee en een half jaar krijgen enkele kinderen op de Fontein in Ten Boer schaakles. Dit is onderdeel van het lespakket voor kinderen die extra uitdaging willen hebben.
Thijn
Het schaken is enthousiast ontvangen door de groep. Afgelopen jaar moest regelmatig aan het begin van de les eerst op verschillende plekken in het gebouw gezocht worden naar de schaakstukken.
Isa
In pauzes werd met zoveel plezier geschaakt dat men vergat de stukken terug te brengen naar het schaaklokaal. Vanuit de groep is een aantal ook lid geworden van de jeugdclub: Sem, Thijs, Thijn en afgelopen vrijdag Lisanne.
Lisanne
De groep die in mei 2014 mee begon, is ondertussen aan het eind van stap 1+. Zij mochten afgelopen vrijdag proefexamen doen. Hier een foto van de meiden die hard aan het werk zijn.
proefexamen
De groep die vorig schooljaar begon met stap 1 heeft vorige week vrijdag examen gedaan. Gelukkig wist iedereen te slagen. Afgelopen vrijdag kregen zij hun diploma. Daarnaast speelden we een laatste partij schaak voor de competitie.
de laatste ronde
Als herinnering aan het schaken op school, kreeg de jeugd één van de leuke sleutelhangers van Jozias Hillenkamp.
De geslaagden
De leerlingen, die in januari verder gaan met schaken, beginnen samen met stap 2. We proberen stap 2 in anderhalf jaar af te ronden. Wellicht is er ruimte voor een nieuwe groep in stap 1.
Daniël

Geen opmerkingen: